Az EMMI szerint a földeáki önkéntes tűzoltók előadóművészek

307

Tűzvédelmi és kárelhárítási feladatok ellátását tartja legfontosabb célkitűzésének Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, mégis 4 millió forint támogatást kapott az előadó-művészeti szervezeteknek járó keretből.

Sajátosan értelmezi az előadóművészet kifejezést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága. Az előadó-művészeti szervezetek számára kiírt támogatási keretből 4 millió forintot kapott Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete egy nyár búcsúztató rendezvény megrendezésére. A támogatás odaítéléséről a kulturális államtitkár döntött. A bíróság honlapján elérhető dokumentumok alapján az egyesület céljának a tűzvédelmi és kárelhárítási feladatok ellátását tekinti. Az, hogy utóbbi miben képez közös halmazt az előadóművészettel, kérdőjeles. 

A lósport és a lovaglás népszerűsítésében élen járó Mindszenti Lovas Klub is nyert egymillió forintot ebből a keretből családi nap szervezésére, illetve a Mindszenti Veteránjármű Egyesület a Magyarock Napja rendezvényre szintén egymilliót. A Mártélyi Faluvédő és Szépítő Egylet pedig 2 milliós támogatásban részesült az “Újra együtt korlátlanul” elnevezésű projekt megvalósítására. 

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ami nem kérdés, hogy valóban előadó-művészeti célokat szolgál, az a mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ infrastrukturális fejlesztésére megítélt 12 millió forint. 

A támogatottak listájával kapcsolatban a Válasz Online oknyomozó cikkében arra világított rá, az előadó-művészeti szervezetek támogatási keretéből is számos esetben elhalmozták a Fideszhez közeli egyesületeket, alapítványokat. 

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!