Kórházanként 10-20 egészségügyis nem vette fel a kötelező oltást

269

Szerdán lejárt a határidő, eddig oltathatták be magukat az egészségügyi dolgozók. A szakszervezet szerint több százan hagyták el a pályát a kötelező oltás miatt.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a Népszavának azt mondta, sokan az utolsó pillanatig kivártak és vannak, akik csak a munkahelyük megtartása miatt mentek el az oltásra. A szakszervezeti vezető szerint nagyon sok múlott azon is, hogy a kórház mennyire próbálta meggyőzni az oltást elutasító munkatársaikat.

Mindenképpen lett ennek a szabálynak egy olyan hatása, hogy többen felvették az oltást, mivel a magánegészségügyi ellátásban ez szintén kötelező. De így is biztos, hogy több száz ember el fogja hagyni a pályát

- Hirdetés -

- Hirdetés -

– tette hozzá a FESZ elnöke.

A Népszava több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan egészségügyi dolgozó volt, akinek szerdáig nem volt oltása. A Semmelweis Egyetemen például a 10 ezer alkalmazott alig 1%-a utasította el a vakcinát.

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ több ápoló álláshirdetést is feladott az elmúlt hetekben, amelyeknél a jelentkezési határidő szeptember 15-én járt le. A vásárhelyi belgyógyászatra, a krónikus belgyógyászatra és a sebészetre kerestek szakdolgozókat. Mellettük betanított munkást, takarítót, asszisztenst és laboratóriumi asszisztenst is keres az intézmény.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!