Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tetőfelújítás, rendezvények Szikáncson

Felújítják az Ács utcai iskolaépület tetőszerkezetét Szikáncson. A város közgyűlése az év elején döntött arról, hogy a Szikáncsi Részönkormányzat részére 1 millió forintos keretet biztosít, ezt végül a beázások megszüntetésére szeretnék fordítani, mert a korábbi cserépigazítások nem jelentenek végleges megoldást a problémára. A lakosok által felmerült kérdések között szerepelt a közösségi rendezvények hiánya, ugyanis nyár eleje óta nem volt a településrészen összejövetel. A helyieknek már nem kell sokáig várnia a következő eseményre, ugyanis jövő héten szombaton a focipályán lesz lehetősége találkoznia a Szikáncsiaknak, a további részletekről a vezetőség még időben tájékoztatást fog adni.

A volt iskola épületének tetőfelújítására és vízmelegítőre fogja fordítani a Szikáncsi Részönkormányzat a város közgyűlése által biztosított 1 millió Ft-ot – erről döntöttek tegnap a közmeghallgatással egybekötött ülésen. A tető több helyen beázik, amihez kevés volt az, hogy nyáron a cserepeket több helyen megigazították. Ám ez az 1 millió forint nem elég arra, hogy az egész tető átalakításra kerüljön és a cserepek alatt található cseréplécek kicserélésre kerüljenek. Az a cél, hogy ebből az 1 millió Ft-ból azokon a helyeken, ahol a konkrét beázások megtörténnek, ott ki legyen cserélve a lécezés és ehhez természetesen egy vállalkozónak fel kell mérnie az állapotát a tetőnek, mondta a Vásárhelyi TV-nek Benkő Zsolt, a részönkormányzat vezetője. A beázással azt tudnák megakadályozni, hogy esetleg beszakadjon a tető. Emellett egy vízmelegítőt is beszereznek, gondolván arra, hogy ezekre szükség lehet majd a rendezvények során.

Az eseményen megjelentek szikáncsi lakosok, akik több felvetéssel érkeztek. Panaszkodtak az orvosi ellátás hiányára, a közösségi rendezvények hiányára is. Az utóbbival kapcsolatban Benkő Zsolt elmondta, hogy szeptember 25-én terveznek a helyi focipályán egy nagyobb közösségi rendezvényt tartani. Illetve arra is, hogy noha költöznek ki fiatalok Szikáncsra, az óvodát még sem nyitják ki.

Az orvosi ellátással kapcsolatban Benkő megjegyezte, hogy azt szeretnék, hogy álljon vissza az a rend, hogy hetente egyszer egy orvos, a doktornő egy-egy gyógyszertár kijönne Szikáncsra. Az ezzel kapcsolatos lépéseket már megtette a háziorvosnál, azon lesznek, hogy ezt a kérdést a következő időszakban lezárják annak érdekében, hogy megoldódjon az ügy.

A belvízvédelem viszont már elkezdődött a Petőfi utca páratlan oldalán, eddig 6 árokszakaszra kerültek betonelemek, a cél az, hogy az egész útszakaszon megszüntessék az érintett lakóházak veszélyeztetettségét.

Képek: Vásárhelyi TV

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!