Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Módosulhat a beszerzési szabályzat, ha az a vásárhelyi vállalkozásokat segíti

Akár a beszerzési szabályzat módosításával is támogatná a vásárhelyi vállalkozásokat az önkormányzat – többek között erről is szó esett azon a szerda délutáni workshopon, amelyen a város 2030-ig tartó településfejlesztési programját formálták a jelenlévők. Ez alkalommal a vállalkozókat invitálta közös műhelymunkára a városvezetés, azzal a céllal, hogy a helyi befektetők számára is kedvező legyen a város jövőbe mutató fejlesztési iránya.

A helyi vállalkozásokat is bevonta Vásárhely 2030-ig előremutató gazdasági, településfejlesztési stratégiájába szerda délután a hódmezővásárhelyi önkormányzat. Egy workshop keretében a helyi foglalkoztatóknak is lehetősége volt hangot adni elképzeléseiknek.

– Valamiféle célrendszert kell felvázolni a tekintetben, hogy Hódmezővásárhely gazdaságilag hogyan tud előre lépni, befektetőket vonzani, beruházásokat ösztönözni. A már meglévő vállalkozásokat segíteni, akár ipar terület, akár adópolitika, akár egyéb úton – fogalmazott Janza Frigyes, a városfejlesztési stratégia egyik megalkotója.

A közös műhelymunkán a vállalkozók többek között a szakképzett munkaerő hiányáról beszéltek, az önkormányzattal közös együttműködésük formáiról tárgyaltak. Szabó János, Hódmezővásárhely alpolgármestere a helyi lakosság megtartásában látja a stratégia egyik fő pillérét.

– Ami fontos és bennünket mozgat, az szerintem kölcsönös érdek. Lakosság és munkaerő megtartás, mint fejezetet nyissuk ki. Érjük el azt a csodát, hogy Magyarországon egy város lakossága nem csökken hanem stagnál, ez már óriási dolog lenne – jelentette ki az alpolgármester.

Szabó a workshopon a város beszerzési szabályzatát is érintette. Ebben olyan módosításokat terveznek, amelyek előnyben részesítenék a vásárhelyi vállalkozásokat, ezzel is segítve helyi gazdaság fejlődését.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!