Márki-Zay: szolgálni akarunk

433

Mi szolgálni akarunk, nem uralkodni – mondta az Országos Nyugdíjas Fórumon Márki-Zay Péter a többi ellenzéki miniszterelnök-jelölt jelenlétében.

A gyermekvállalást is jutalmazni kellene a hazai nyugdíjrendszerben. A magyar asszonyoknak is azért alacsony a nyugdíja, mert a gyermeknevelést itthon nem veszik figyelembe – közölte a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

– Az egészségügy katasztrófa sújtotta ágazat Magyarországon – szögezte le Márki-Zay Péter. – Az ellátó intézményekben felelős gazdálkodásra lenne szükség, illetve igényes és kedves szolgáltatásra.

- Hirdetés -

– Idősügyi ombudsman képviselhetné a nyugdíjasok érdekeit. Az elmagányosodás problémájának kezelését az önkormányzatokra kell bízni, ott tudják, kit illet meg segély vagy támasz, kiknek van valóban szüksége rá. Az otthonápoláshoz minden feltételt biztosítani kell, hogy ameddig csak lehet, saját környezetükben gondoskodjanak a rászoruló idősekről, és ne vigyék be őket a kórházba. Ezt önkéntesek bevonásával, jelzőrendszeres szolgáltatás kiépítésével meg lehet támogatni – tette hozzá a vásárhelyi polgármester.

Populizmussal nem lehet Orbán Viktort megvenni – szögezte le Márki-Zay Péter, aki szerint fenntartható nyugdíjrendszer kell.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!