Lázár simán vezet Márki-Zay előtt egy friss felmérés szerint

1 187

Az Iránytű Intézet hétvégi felmérése szerint Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókörzetében a teljes népesség 51 százaléka Lázár Jánosra szavazna, míg a vásárhelyi polgármesterre 37 százalék.

600 fős mérést készített hétvégén az Iránytű Intézet Hódmezővásárhely és Makó térségében arról, a választópolgárok kire szavaznának az országgyűlési választáson – számolt be az Alfahír. A teljes népességben a válaszadóknak mindössze a 37 százaléka nevezte meg Vásárhely polgármesterét, míg a fideszes Lázár János a szavazatok 51 százalékát zsebelné be úgy, hogy 10 százalék a bizonytalanok aránya. A biztos választók esetében, ott 56-41 arányban vezet Fidesz politikusa Márk-Zay Péter előtt.

A felmérés ugyanakkor kimutatta, hogy Csongrád 4. továbbra is alapvetően jobboldali beállítottságú körzet. A teljes népesség tekintetében a Fideszen (43 százalék) kívül egyedül a Jobbik (14 százalék) haladja meg a 10 százalékos támogatottsági arányt. Hasonló képet mutat, ha a pártot választani tudó biztos szavazók pártpreferenciája:

- Hirdetés -

  1. Fidesz-KDNP 51 százalék,
  2. Jobbik 16 százalék,
  3. DK 10 százalék.

A Hódmezővásárhely-központú körzetben két ellenzéki jelölt indul a hétvégén kezdődő előválasztáson: Mucsi Tamás, akit a DK, a Liberálisok és a VKKP Egyesület támogat, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter (MMM, ÚVNP, Párbeszéd). 

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!