Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szombatig kész lesz Mindszent tiszai ködszínháza

Ma fejeződik be a hálózatfejlesztés a mindszenti tiszai strandon, így határidőre üzembe helyezhetik a ködszínházat – írta lapunknak a település polgármestere. Még ősszel megtörténhet a vízi látványosság ünnepélyes átadása.

Múlt kedden küldtük el kérdéseinket a mindszenti önkormányzathoz amiatt, hogy hamarosan – szeptember 18-án – lejár a tiszai strandra telepítendő ködszínház beszerzéséről és üzembe helyezéséről szóló megállapodás határideje. A megbízást közbeszerzésen elnyerő vállalkozás, a Kraft HD Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, ők már augusztus vége óta készen állnak, a tesztüzemet és a képzést egyik napról a másikra meg tudják oldani, de nincs még áram a berendezéshez, az önkormányzatra várnak.

Tegnap megérkezett a polgármester válasza. Arra vonatkozóan, hogy tartható lesz-e a határidő, Zsótér Károly azt írta, az üzembe helyezéshez szükséges villamosenergiai hálózatfejlesztési munkákat ma befejezi az MVM Démász Áramhálózati Kft. A vízi látványosság egyik elemét, az úszóművet már elhelyezték a mederben. A parti elem installálása, annak előkészítői munkái jelenleg is folynak. A hálózati csatlakozás kiépítésének befejeztével kezdődhet a tesztüzem, a képzés és az átadás-átvétel. A városvezető úgy fogalmazott: a határidő tartását biztosítottnak látják.

Az időjárás és járványhelyzet függvényében ünnepélyes átadás is lehet ősszel, melynek megrendezésére a pályázatban elkülönített forrás is rendelkezésre áll.

Azt is megtudtuk a polgármester leveléből, hogy a hálózatfejlesztésre bruttó 6 millió 429 ezer forint költött az önkormányzat. A fenti költség megközelítőleg fele a ködszínház üzemeltetéséhez szükséges fejlesztés ellenértéke, míg a másik fele a strand és a kemping régi, kis teljesítményű rendszerének kiváltására szolgált.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!