A bonchidai Bánffy-kastélyban tartott koncertet a CityRocks

231

A kastély falai között 150 román és magyar zenész részvételével tartott két órás koncerten 11 nemzetközi, magyar és román rockslágert adtak elő. A programban a Queen, Joan Jett, Depeche Mode, Billy Idol, Green Day, Blink-182, Bryan Adams, Black Sabbath, The White Stripes, Alternosfera és a Tankcsapda számai csendültek fel. 

A szeptember 11-én, csodálatos környezetben, történelmi helyszínen tartott közös zenélésre több száz kilométert is utaztak a résztvevők. Volt, aki Bukarestből, de volt, aki Magyarországról, Fertődről érkezett. A legfiatalabb fellépő egy hat éves kisfiú volt, aki a CityRocks-szal együttműködő Voltaj Academy zeneiskola tanulója.

- Hirdetés -

„A négy éve Szegedről útjára indult CityRocks-nak az élőzene, az élő rockzene népszerűsítése a célja, és erre úgy látom, nagy szükség van Romániában. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy keleti szomszédunknál az élő zenének nincs akkora hagyománya, mint Magyarországon. A zenét persze nagyon szeretik, de a rendszerváltásuk után inkább az elektronikus műfajok lettek népszerűbbek az országban, ezért is fontos, hogy mi a rockzene szeretetét hoztuk el nekik” – mondta Gajda Ferenc főszervező.

Az eredetileg 2020-ra tervezett erdélyi flashmob időpontja a koronavírus-járvány miatt többször is változott. Végül most is csak a járványügyi korlátozások mellett lehetett megtartani a rendezvényt.

A rock flashmob után az erdélyi román fiatalokból álló Outflow (Metallica tribute) és a magyarországi Reckless Roses (Guns N’ Roses tribute) lépett fel.

A szervezők a jegybevételből befolyt teljes összeget a Bánffy-kastély felújítására ajánlották fel.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!