Vásárhelyi katonák lettek a Dél-Alföld legerősebb emberei

186

A hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj két katonája, Gáleg Norbert Krisztián őrvezető, valamint bátyja, Gáleg Ferenc őrmester közösen készült fel és indult el a VIII. Barbár Kupa páros erősember versenyen, ahol minden évben a Dél-Alföld legerősebb párosát keresik. A testvérpár már régóta edz együtt, amelynek eredményeként augusztus végén meg is nyertek a mártélyi kempingben megtartott versenyt – írja a honvédelem honlapja.

A viadalon nyolc páros vett részt és a csapatoknak öt különböző számban kellett bizonyítaniuk erőnlétüket. Az egyik a páros rönknyomás volt, ahol a két méternél hosszabb és kétszáz kilós rönköt kellett közösen a fejük fölé emelni.

- Hirdetés -

Szeptember elején pedig a kiskunfélegyházi városi sportcsarnokban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupát, ahol Norbert egyedül vett részt és 765 kilogramm összteljesítménnyel (270 kilogramm guggolás, 215 kilogramm fekvenyomás, 280 kilogramm felhúzás) kvalifikálta magát a szeptember végén, Miskolcon megrendezendő amatőr erőemelők világbajnokságára. A rendezvény részeként megtartott fekvenyomó versenyen első helyezést ért el, azaz magyar bajnok lett 215 kilógramm kinyomott súllyal.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!