Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A zentai csatára emlékeztek

A Zentai csata emléknapja alkalmából Zenta testvérvárosunkban járt a hódmezővásárhelyi önkormányzat delegációja: Dr. Márki-Zay Péter polgármester, Dr. Berényi Károly alpolgármester, Kis János kabinetvezető, valamint Cseuz Judit nemzetközi referens – adta hírül a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A delegációt Ceglédi Rudolf, Zenta város polgármestere, Szabó Dékány Zsófia, a Községi Képviselő-testület elnöke és Homolya Ákos tanácstag fogadta. A küldöttség részt vett Zenta önkormányzatának díszülésén, majd a csata Tisza-parti emlékhelyén a megemlékezés koszorúját helyezte el városunk nevében Márki-Zay Péter polgármester és Berényi Károly alpolgármester. A delegáció rövid látogatást tett a tegnapi zentai városnap alkalmából megrendezett teniszversenyen is, ahol Hódmezővásárhely csapata, mint mindig, most is képviseltette magát.

1697. szeptember 11-én Zentánál esett meg az az óriási történelmi jelentőséggel bíró csata, melynek során a Savoyai Jenő herceg vezette keresztény haderő döntő győzelmet aratott a jelentős túlerővel rendelkező török sereg felett. E csata következményeként, az 1699-ben megkötött karlócai békével zárult le a törökök közép-európai térhódítása.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!