Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

„Mind a két oldalról zúduló perek, viták, háborúk” Vásárhelyen

A HVSZ Zrt. korábbi vezérigazgatója nyilatkozatában megemlítette, miért hagyta ott a hódmezővásárhelyi önkormányzati céget.

– Ez volt az egyik oka, amiért eljöttem a hódmezővásárhelyi környezetből: az állandó, mind a két oldalról zúduló perek, viták, háborúk. Nincs rá szükségem – ezt mondta az Azonnalinak Kalotay Balázs. A HVSZ Zrt. korábbi, közös megegyezéssel távozott vezérigazgatóját azért kereste meg a portál, mert szerdán tárgyalták a Szegedi Járásbíróságon a hódmezővásárhelyi hackertámadás ügyét, amelyben ifj. Rapcsák András, a néhai polgármester fia, az önkormányzati vagyonkezelő egykori vezetője vádlott, és Kalotay Balázst tanúként hallgatták meg.

Kalotay Balázs leszögezte: „amit a bíróságon elmondtam, azt nem szeretném megismételni. A magam részéről ezt az ügyet ezzel lezártnak tekintem, nem akarok további pereskedésekben, vitákban, háborúkban részt venni, lezárnám az egész történetet. Érdemben nem szeretnék nyilatkozni arról, hogy mi történt, mert ha én nyilatkozom, arra megint lesz egy válasz, nincs erre szükségem.”

Ami a pert illeti, a hódmezővásárhelyi önkormányzatot ért egyik informatikai támadás ügyében az önkormányzati HVSZ Zrt. vagyonkezelő cég egykori vezetőjét vádlottként korábban már tárgyalás nélkül, büntetővégzésben a Szegedi Járásbíróság egy év próbára bocsátotta. A néhai polgármester fia azonban ártatlannak tartja magát és tárgyalás tartását kérte az ellene információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt indított eljárásban.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség is tárgyalást akart, mivel a próbára bocsátás helyett pénzbírságot kértek Rapcsákra.

A még első fokon folyamatban lévő ügyben a tárgyalást szerdán tartották, a felmerült új bizonyítási indítvány miatt azonban elnapolták, a következő időpont november 10-én lesz. A bíróság új tanúk meghallgatását és további bizonyítást rendelt el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!