Korszakhatár

825

A vásárhelyi Fidesz-alapszervezet újraválasztott elnöke szerint a Márki-Zay-korszak a vége felé közeledik. Meglehet. De az is, hogy nem. “Minél hamarabb véget ér, Vásárhelynek annál jobb” – véli Havasi Katalin, aki a Promenad24-nek adott terjedelmes interjút.

Arról a paradoxonról már értekeztem, hogy jelen állás szerint azok, akik nem szeretnénk, hogy továbbra is a jelenlegi polgármester töltse be a városvezetői tisztséget, azzal tudnak mielőbb a leghathatósabban érvényt szerezni szándékuknak, ha a hamarosan kezdődő előválasztáson és a jövő tavaszi országgyűlési választáson is rá szavaznak. Bekerül a parlamentbe, mehet Isten hírivel.

Akkor időközi polgármester választást fognak tartani Hódmezővásárhelyen. Megint felsorakozik majd a két tábor egymással szemben a frontvonalra, bizonyára a megszokott kedélyes, kulturált kampány keretében a választópolgárok figyelmébe ajánlják jelöltjeiket, és valamikor 2022 kora őszén ismét urnákhoz hívják a közvéleményt. Ott és akkor arról kell majd határozni, ha teszem azt, az ellenzéki összefogás került kormányzati pozícióba, hogy az azzal lojális helyi aspiránst támogassák, vagy menjenek széllel szemben, ügyet sem vetve a közgyűlési és a parlamenti többségre. Amennyiben a Fidesz marad hatalomban, de a térségnek ellenzéki honatyája lesz, és az övéi az önkormányzatban továbbra is határozott többséggel irányíthatják a képviselő-testület munkáját, adódik a kérdés: egy kormánypárti vagy egy vele szemben álló – már elnézést – béna kacsa vezesse a várost? Szó se róla, nem egyszerű a képlet.

- Hirdetés -

Mindez persze egyszerű hipotézis, ha Lázár János elindul és nyer 2022 tavaszán. A polgármester marad a helyén. A közélet színvonala pedig ugyanabban a magasságban, ahová csak daruval lehet felérni.

Az igazi kérdés valójában az, hogy a helyi Fidesz elnöke melyik fenti verziót preferálná jobban.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!