Petra Modellprogram: gazdálkodj okosan!

Vállalkozz és gazdálkodj okosan, csak most nem a társasjátékban, hanem az életben. Új képzési modul indult a Petra Modellprogramban, amelynek keretében a 4-5. osztályok pénzügyi ismeretekkel gazdagíthatják gyakorlati tudásukat. A cél az, hogy a fiatal generáció tagjai is tudatos pénzkezelési szokásokat sajátítsanak el, hogy a későbbiekben megalapozott pénzügyi döntéseket hozzanak.

A fizetőeszközzel kapcsolatos tudásukat is bővíthették 4-5. osztályos diákok a Petra Modellprogram keretén belül. Káté Kálmán, a program oktatója, mint tanár és mint egy biztosító munkatársa, nem csak a gyermekeken, hanem a szülőkön is látja, hogy hiányosak az ismereteik a pénzzel, annak kezelésével kapcsolatban. Nincsenek gazdálkodási, befektetési ismereteik. Ezt felnőtteknél, gyermekeknél egyaránt nyugat-európai szintre kellene emelni. Meg kell tanítani tervezni az embereket, hogy ne csak 2-3 napra előre lássanak, amennyiben persze ezt megengedhetik maguknak. Fontos, hogy éppen ezért ezek az ismeretek minél hamarabb kialakuljanak a gyermekeknél.

Többen pedig kifejezetten fogékonyak voltak a pénzügyek iránt. Átlátták, ahhoz, hogy a jövőben sok mindenük lehessen, jól kell gazdálkodni, és nem szabad felesleges dolgokra elkölteni a pénzt.

Jelenleg 50, a programban jól teljesítő helyi család kap egyenként 50.000 Ft értékű Bodrogi Bau utalványt, mondta Ráczné Káté Mónika. Ezt lakásfelújításra, szépítésre lehet fordítani.

A gyerekek már a következő ösztönzőcsomagokat is megkapták, a XXI. századnak megfelelő játékokkal, kreatív eszközökkel, könyvekkel és feladatokkal.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!