Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kerámiák a szimmetria jegyében – közel tucatnyi művész mintegy száz alkotásának kiállítsa nyílik ma az Alföldiben

Szívet formáló kócsagpár, épített környezetünk digitális lenyomatai, szimmetrikus kerámiaképek, Vásárhely „tükröződő” sziluettje, kádban fürdőzők és magastűzben égetett „lélekmadár” vázák is megjelennek a tavalyi év kerámia szimpóziumának beszámoló kiállításán. A közel tucatnyi művész mintegy száz alkotásából rendezett kiállítás megnyitója lesz ma 17 órai kezdettel lesz Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában.

Az e héten indult, immár huszonnegyedik Vásárhelyi Kerámia Szimpózium kísérőrendezvényeként nyílik beszámoló kiállítás a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány és a Tornyai János Múzeum szervezésében a 2020. évi alkotótábor idején készült munkákból. A tavalyi szimpózium tematikája a szimmetria volt, amely téma a közel hat hetes műhelymunka alatt készült művek formáin, ábráin és kialakításain egyaránt visszaköszön. A hódmezővásárhelyi alkotótábor különlegességét a felhasználható anyagok és technológiák sokfélesége adja, ennek köszönhetően rendkívüli változatosság figyelhető meg a bemutatott anyagon.

A szerdán kora este nyíló tárlaton Antal András, Haber Szilvia, Herter Kata, Kiszely Mária, Kotormán Norbert, Kovács Lívia, Kun Éva, Nagy-György Ágnes, Návay Sándor és a szimpózion szakmai vezetőjének, egyben a kiállítás kurátorának Pannonhalmi Zsuzsának, valamint a művésztelep résztvevő P. Benkő Ilona alkotásai láthatóak a Kossuth téri kiállítóhely földszinti termeiben. A tárlatot Dr. Lovag Zsuzsa nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója. Az október 10-éig megtekinthető a kiállítás ideje alatt műhelybeszélgetésekkel, alkotói bemutatkozásokkal és könyvbemutatóval készülnek a szervezők.

Ott jártunk a szimpózium kiállításának, az Értékteremtés Ipar + Művészet című kiállítás megnyitóján, tekintsék meg az ott készült képgalériánkat. Élőben még szebbek az alkotások:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!