Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Befolyásolhatja a helyi albérletpiacot, ha elindul a tram-train

A tram-train indulása jelentősen befolyásolhatja a helyi albérletpiacot. A vásárhelyen található lakások havi díja a szegeden található ingatlanokhoz képest alacsonyabb áron mozognak, így elképzelhető, hogy a villanyvasút felkelti a környékbeli lakosok érdeklődését a vonalmenti, illetve a megállókhoz közeli lakhelyre. A csekélyebb kínálat miatt jelenleg akár több hónapot is igénybe vehet vásárhelyen egy albérlet kiválasztása, de ez a villamos beindulásával változhat, amiből a bérbeadók és a város is profitálhatnak.

Az élethelyzet sokszor befolyásolja azt, hogy kik döntenek az albérletezés mellett. Egyesek az életkezdéshez, mások a magas ingatlanárak miatt választják a lakásbérlést, viszont az ingatlanokból nem volt túlkínálat Vásárhelyen eddig sem, így jelenleg is hosszú időt vehet igénybe megtalálni a megfelelő otthont.

„Ha valaki albérletet keres, akkor heteket, esetleg hónapokat is kell, hogy várjon rá, ez nem jelenti azt, hogy nem elérhetőek albérletek, vannak albérletek, de szinte kizárt dolog, hogy valaki ma kezd keresni egy albérletet és holnapra van neki” -tudtuk meg Molnár Attilától.

Egy átlagos méretű és felszereltségű albérlet ára Hódmezővásárhelyen jelenleg 55 és 70 ezer forint között mozog havonta, de a jelenlegi díjszabást, a keresletet és akár a kínálatot is egyaránt érintheti a tram-train beindulása, főleg a megállóknál és a sínpálya mentén elhelyezkedő lakásoknál.

„Biztos vagyok benne, hogy szegedi albérletesek azok próbálnak vásárhelyen olcsóbban találni maguknak lakóhelyet, ami egyébként hosszú távon előbb-utóbb oda fog jutni, hogyha valaki itt van albérletben és Szegeden dolgozik, akkor, ha változik a munkahelye lehet, hogy Hódmezővásárhelyen fog már keresni munkát, tehát ez a városnak biztos, hogy egyfajta olyan kapocs, amelyikből profitálni fog” – teszi hozzá Molnár Attila, a Fair-M ingatlaniroda alapítója.

A beköltözés egyik legfontosabb feltétele, hogy a felek szerződést kössenek, hogy azzal védve legyenek. Molnár Attila azt tanácsolja, hogy papír nélkül senki ne vegyen ki lakást, hiszen elengedhetetlen, hogy hivatalos módon le legyenek fektetve a feltételek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!