Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megtörténtek az első veszélyes szituációk a tram-trainnel

Első látásra nem a vasút-villamosok vezetője/vezetői volt(ak) a hibás(ak). Előkerült egy-egy fénykép és videó is, amiből arra lehet következtetni, hogy ezek 2, különböző veszélyes manőverek voltak, az egyik az uszodánál, a másik tőle nem messze, talán a Tóalj utcai körforgalomban. A képről és a videóból egyértelműen az autóvezető figyelmetlensége következtethető ki.

Hódmezővásárhelyen sosem volt kötött pályás villamos a városon belül, ezért egyértelműen mindenkinek duplán sőt triplán óvatosnak kell lennie. Ezekre a járművekre teljesen más szabályok vonatkoznak. Egy helyi lakos zárt Facebook csoportban osztott egy videót, amely alapján érdemes megjegyezni, hogy elsőbbséget kell adni a körforgalomban haladó járművel a körforgalmat keresztező villamos részére. Ezért is fontos a mindig fokozott figyelem. Ebben a privát videóban ugyanis egy olyan helyzet látható, ahol az autós óvatlanul hajt be a körforgalomba, és kis híján ezért ütközik a szabályosan közlekedő tram-trainnel.

A borítóképen is az autó hibája feltételezhető. A villamossal kapcsolatos fontosabb KRESZ szabályokat itt olvashatják el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!