Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vízválasztó meccset veszített el a HFC Makón

A védekezést kellett volna stabilizálni a HFC elnöke szerint. A fővárosi ESMTK megint legyőzte a vásárhelyi gárdát. Noha az MLSZ adatbázisa szerint tavasszal már a Városi Stadionban lennének a hazai mérkőzések, a szövetség arról tájékoztatta lapunkat, nem kaphat felmentést a klub.

– Felemás a csapat teljesítménye. Az idegenbeli produkció várakozáson felüli, viszont a hazai várakozáson aluli, még akkor is, ha tudjuk, hogy a hazai szereplés idén mégsem egészen hazai szereplés – nyilatkozta a szombati mérkőzés előtt a Délmagyarországnak a Hódmezővásárhelyi FC elnöke.

– Vízválasztó lehet az ESMTK elleni meccs. Ha túl tudjuk lépni a saját árnyékunkat, és hazai pályán is elkezdjük gyűjtögetni a pontokat, akkor biztos vagyok benne, hogy egy nagy szép szezon elé nézünk. Azt gondolom, hogy a támadójátékosaink minősége ebben az osztályban az élmezőnyhöz tartozik, a védekezésünket kell valamilyen szinten stabilizálni, ami felé jelentős lépéseket tettünk az igazolásokkal – tette hozzá Horváth Zoltán.

A Magyar Kupa kudarc után visszavághatott volna a HFC szombaton, ám a vendégek végig vezettek, és hiába szerzett a második félidőben Bata Kristóf két gólt, az ESMTK meg tudta őrizni előnyét.

Hódmezővásárhelyi FC – ESMTK 2-3 (0-1)

Mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisában 2022. február 20-tól már a Városi Stadiont szerepeltetik a HFC hazai mérkőzések helyszíneként, megkérdeztük az MLSZ-t, tavasztól tényleg ott játszhat-e a vásárhelyi csapat. A szövetség közölte: „a 2020/2021-es  szezonban érvényes Infrastruktúra Szabályzat az adott év december 31-éig adott lehetőséget az egyesületeknek ennek pótlására, így a Hódmezővásárhelyi FC már az előző versenyévadot is az MLSZ felmentésével tudta végig játszani hazai környezetben. 2021. április 7-én új Infrastruktúra Szabályzat lépett hatályba, mely csak az újonnan feljutó egyesületeknek biztosít 1 év felmentést az esetleges hiányosságok alól. Fentiekre tekintettel az MLSZ-nek nincs lehetősége további felmentést biztosítani a Hódmezővásárhelyi FC-nek.”

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!