Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A iskolaigazgatókat tájékoztatják, dolgozóik kaptak-e oltást

A köznevelési intézmények vezetői megtudhatják, hogy a dolgozókat beoltották-e koronavírus ellen, illetve, hogy tart-e még a védettségük. Erről ugyanis naponta tájékoztatja majd őket az EESZT egészségügyi rendszer működtetője, ami az Országos Kórházi Főigazgatóság. Erről péntek este jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben.

A köznevelési intézmények vezetői a náluk közalkalmazottként vagy munkaviszonyban dolgozókról tudhatják meg a védettségi adatokat. A rendelet kiemeli a gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő munkát végző dolgozókat, akikről a tajszám alapján mondják majd meg, beoltották-e őket, vagy más okból védettek-e. Az adatokat titkosítva kell átadni az intézményi vezetőknek, hogy azokat más ne láthassa.

Nem minden köznevelés intézményre vonatkozik ez, csak az oktatásért felelős emberi erőforrások miniszteréhez tartozó intézményekre.

nincs olyan szabály, amely az iskolai dolgozóknak kötelezővé tenné az oltást, mint az egészségügyben, ahol a minap – indoklás nélkül, de feltehetőleg a késlekedők miatt – meghosszabbították a határidőt. 

Ezeket az adatokat a veszélyhelyzet megszűnéséig tárolják majd a rendelet szerint.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!