Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

A héten is a biztonságos úttesten átkelést tanulhatták a kisgyermekek

A héten tartották Szeretem Vásárhelyt Egyesület zebra-akcióját. A szervezet tagjai szerdán Szeptember elsején a Szent István- és a Liszt Ferenc iskoláknál, csütörtökön a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola előtt várták a diákokat, hogy segítsék a biztonságos átkelésüket a gyalogátkelőhelyen, és így az intézménybe jutásukat, pénteken pedig a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolánál voltak megtalálhatóak. A figyelemfelhívást rendőri jelenlét is erősiti, ugyanis a tanévkezdéskor ugrásszerűen megnövekszik a forgalom a városban.

Nagy volt a jövés- menés szeptember 2-án a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolánál is. Itt a reggeli áhítat miatt fél nyolckor lehet a legnagyobb forgalomra számítani. A biztonságos közlekedés érdekében a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagjai immár negyedik éve segítik a gyerekeket átkísérni a gyalogátkelőhelyen. A kicsik legnagyobb örömére egy tigris is a segítségükre van ebben.

Dr. Juhász Tünde, az egyesület alapítója és elnökhelyettese a Vásárhelyi TV-nek elmondta, mindannyiunk figyelmét érdemes egy pillanatra felhívni, hogy figyeljen oda a közlekedő gyerekekre, lassítsanak le a gyalogátkelőhelyeken. Nemcsak a tanév első napjaiban, hanem a teljes tanévben és az év 365 napján kellene, hogy egy kicsit lassítsunk.

A tanévkezdés mindig megnövekedett autós és gyalogos forgalommal jár, főleg az oktatási intézmények környezetében, ezért a rendőrök is fokozott jelenléttel vesznek részt a biztonságos közlekedést népszerűsítő akcióban Hódmezővásárhelyen.

Dr. Mándoki Anna, rendőr főhadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó szerint nagy hiba, hogy a szülő az iskola ajtajában próbálja a gyerekét kitenni, ugyanakkor, ha a gyereket gyalogosan kísérik, akkor meg kell neki tanítani az iskolába jutás legbiztonságosabb útvonalát. Nem biztos, hogy a legrövidebb biztonságos is. Inkább legyen hosszabb és induljunk el hamarabb 5-10 perccel, emelte ki, de biztonságban érjen oda mindenki az iskolába. Tanítsuk meg a gyerekeknek a jelzőtáblák jelentését és a zebrán hogyan kell átkelni. Ezekben a napokban is látható volt, hogy nem feltétlenül tudják a gyerekek, mi az, hogy átnézni, mi az, hogy akkor lépünk ki a zebrára, ha az autó megállt.

A rendőrök szórólapokat is osztottak, amelyben a vásárhelyi közlekedés megváltozására, a tram-train megjelenésére is felhívják a családok figyelmét.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!