Új kút működik a Medgyessy Ferenc utcán – járdaépítés is tervben van

257

Új ivókutat kapott a Kertváros, a Medgyessy Ferenc utcán, ahol az elmúlt időszakban megtörtént az elhasználódott ivóvíz- és szennyvíz-vezetékek cseréje. A rekonstrukciós munkák az út helyreállítását is indokolják, emiatt hamarosan új aszfaltréteggel látják el ezt a szakaszt. A közműfejlesztés a szomszédban, a Munkácsy utcában folytatódik, ennek keretében itt is létesül víz vételező hely, valamint járdaépítésre is sor kerül még az ősszel. A beruházások költségeit az önkormányzat saját forrásából fedezi.

A város fontos célkitűzése, hogy azokon a közösségi tereken is, ahol eddig nem volt, legyen víz vételezési lehetőség Hódmezővásárhelyen. Ebbe a koncepcióba illeszkedik a Medgyessy Ferenc utcai játszótérnél újonnan elhelyezett ivókút is.

Barák Anita, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda irodavezetője a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy a város közműfejlesztési tervében szerepelt, hogy az elhasználódott ívóvíz-, és szennyvízvezetékeket kicseréljék a Medgyessy Ferenc utcában, valamint igény is mutatkozott rá, hogy új ívókutat létesítsenek, így egy ennek keretében valósulhatott meg ez az ívókút is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az önkormányzat az Alföldvíz Zrt. vel közösen végezte el az ezzel kapcsolatos munkálatokat és választotta ki a környezethez passzoló ivókutat. A környezetrendezés azonban ezzel nem ért véget, ugyanis az utat teljes hosszában felmarják, hogy utána új aszfaltszőnyeggel borítsák le. A hamarosan kezdődő felújítás a közlekedést is nagyban befolyásolja majd, de erről az itt lakók előre értesítést kapnak. A Medgyessy utcában a vízkiváltás következtében az út új aszfaltréteget is kap, az aknák szintre emelésével, illetve a szegélyek cseréjével, tette hozzá Barák Anita.

Az elöregedett vízvezetékek cseréje a Munkácsy utcában folytatódik. A Jószai- díszkút szomszédságában a Medgyessy utcaihoz hasonló kivitelben, újabb ivókúttal gazdagodik a Kertváros, szintén még idén ősszel. Ennek telepítését, valamint a páros oldalon az új térkőjárda építését is az önkormányzat saját forrásából finanszírozza.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!