Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megvan mikorra végeznének a Vöröskereszt utcai ingatlan előtti javítással

Szerkesztőségünket arról tájékoztatta a Polgármesteri Hivatal, hogy az ajánlatkérési szakasz hamarosan lezárul a Vöröskereszt utca 7-9. szám előtti ingatlan javítási munkálataival kapcsolatban. Utána jöhet a kivitelezés, amit a tervek szerint október végéig befejeznek.

A Vöröskereszt u 7-9 sz alatti ingatlannál a károsodott kerítésrészek előtti, illetve a köz melletti fém bejárati kapu és a nagykapu melletti kiskapu jobb pillére előtti járdaszakaszok kerültek lezárásra a veszélyhelyzet elhárítása érdekében az önkormányzat részéről, tájékoztatta szerkesztőségünket Barák Anita, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda irodavezetője.

Mindemellett ajánlatkérés van folyamatban az önkormányzat beszerzési eljárásának figyelembevételével az alábbi munkálatokra:

  • a köz melletti fém bejárati kapu feletti téglából készült elavult áthidalás javítása,
  • a nagykapu melletti kiskapu jobb oldali tégla pillér tégla hiányai, kilazult elemei javítása, pótlása,
  • a vakolt kőporos kerítésszakasz folytatásában lévő tégla lábazatú beton fedlapos kerítés meglévő fa előtti szakasz kilazult, tégla hiányos részeinek javítása,
  • a köz felől =a mezőgazdasági bolt után) beton pillérekből és élre állított tégla falazatú kerítés szakasz széles vasbeton pillérig tartó szakaszának fugahiányainak és dőlésének javítása,
  • a Vöröskereszt utca és a köz sarki pillérén a fugahiányos részek, és a fémvázas, drótfonatos kerítéselem kilazult rögzítésének javítása.

Az ajánlatok benyújtási hatérideje a héten telik le. Ezt követően szerződést kötünk a nyertes vállalkozóval és megtörténik a munkálatok elvégzése.

A nevezett ingatlan a Kormányhivatal építésügyi hatóságának munkatársaival is megtekintésre került, akikkel együtt történt az elvégzendő feladatok meghatározása. A munkálatok legkésőbb október végéig elvégzésre kerülnek, áll a közleményben.

Fotók: Vásárhelyi Médiacentrum

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!