Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A kormányközeli megmondóember Ceausescuhoz hasonlítja Márki-Zay Pétert – a szegedi képviselő még ennél is tovább ment

A kormányközeli Pesti TV megmondóembere, Jeszenszky Zsolt az egykori, magyargyűlölő román diktátorhoz hasonlította Márki-Zay Pétert. Hogy ezzel csak a külsejükre célzott-e vagy sem, azt nem tudhatjuk. Halkó Pál szegedi Fideszes önkormányzati képviselő azonban azon véleményének adott hangot, hogy szerinte nem csak a kinézetük a hasonló.

Érdekes hasonlóságra lett figyelmes és posztolta ki eme észrevételét a kormányközeli Pesti TV megmondóembere, Jeszenszky Zsolt. Ikertornyok: ezzel a képaláírással montázsolta egymás mellé Nicolae Causescu, sokak által jogosan népnyúzónak tartott, 1965 és 1989 között hatalmon lévő román diktátor és Márki-Zay Péter képét. Ráadásul Causescu híres volt magyaellenességéről, magyar falvakat romboltatott le, még szerencse, hogy ez a munkája félbemaradt a romániai forradalom, majd későbbi kivégzésének hatására.

Persze lehet, hogy Jeszy csak viccnek szánta ezt az összehasonlítást, nem tudhatjuk. Azt mindenki döntse el maga, hogy mennyire ízléses egy politikai ellenfelet egy diktátorhoz hasonlítani. Ennél azonban továbbment a poszt alatt kommentelő Halkó Pál, a Fidesz-KDNP szegedi önkormányzati képviselője, amikor annak a véleményének adott hangot, hogy a két személy nem csak külsejében hasonlít egymáshoz. Vajon mire gondolhatott?

Kép forrása: Jeszenszky Zsolt Facebook

Gondoljon bárki bármit egy adott politikai szereplőről, az a meglátásunk, hogy semmiképpen nem jó irány, ha politikusok a másik oldalhoz tartozó 1-1 személyt emberiesség ellenes bűncselekményeket elkövető diktátorokhoz hasonlítanak. Egyik oldalon sem. Két politikai rendszer hasonlóságára, egy-egy rossz irányra rá lehet mutatni, ám Magyarországon az utóbbi évtizedekben, 1989 óta biztosan nem történtek politikai gyilkosságok. Ez az 1989 előtti Romániára viszont jellemző volt. Nem mindegy, hogy egy ilyen összehasonlítást egy random kommentelő tesz, vagy egy nagy eléréssel rendelkező influenszer, vagy egy népképviseleti szerv tagja.

Persze ha ez tényleg csak a külsőre vonatkozó vicc akart volna lenni, akkor döntse el mindenki maga, hogy vicces-e.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!