Porcelanvasar 970×250 -1

Letartóztatásban marad a testvérgyilkossággal vádolt és nem jogerősen elítélt mórahalmi férfi

Az ügyészség indítványával egyezően, a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Szegedi Törvényszék azon végzését, amellyel a mórahalmi férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta, írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

A Szegedi Törvényszék az elsőfokú ítéletével bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és ezért nem jogerősen 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki megölte testvérét 2020 januárjában.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a férfi 2020. január 4-én Mórahalmon ittas állapotban szóváltásba keveredett a testvérével, ennek során egy késsel a neki háttal álló sértettet közepes erővel megszúrta, melynek következtében a testvére életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi a szúrást követően magához vett egy benzineskannát, amelynek tartalmát az ingatlanban szétlocsolta és azt meggyújtotta. Az így kialakult tűzben a főépület valamint az egyik melléképület teljesen leégett. A sértett a helyszínen az életét vesztette, holttestét már csak a tűzoltók tudták kihozni az épületből.

Miután az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, az ítélet kihirdetését követően az elsőfokú bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta.

A végzés ellen a férfi és védője jelentettek be fellebbezést a férfi szabadlábra helyezése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezéseket nem tartotta alaposnak és az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt, annak helytálló indokaira tekintettel.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla – osztva a fellebbviteli főügyészség indítványát – az elsőfokú végzést helybenhagyta, mivel a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélt férfi vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!