Két elismerést is kapott a vásárhelyi katonazenekar, külön kitüntették a karmestert

Az államalapítási ünnepségeken kapott elismeréseket az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara.

A hódmezővásárhelyi katonazenekar az elmúlt húsz év kiemelkedő fúvószenekari és művészeti tevékenységének elismeréseként kapott kitüntető oklevelet a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetségétől. Az oklevelet dr. Csikota József, a szövetség elnöke adta át a zenekarnak a makói zenepavilonban adott koncertjük során. A magyar fúvószenei életben való kiemelkedő művészeti tevékenysége elismeréseként kitüntetésben részesült Gömöri Balázs őrnagy, a zenekar karmestere is – írja a honvedelem.hu

Az elmúlt két évtized kulturális munkásságának elismerésekén Ópusztaszeren kapta meg a zenekar a Csongrád-Csanád Megye Kultúrájáért Díjat, amelyet Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke adott át a zenekar karmesterének. Az elismerés átadásán részt vett Kovács István alezredes is, aki 2001-ben alapította és közel tizenkilenc évig irányította a katonazenekart.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!