Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Milliókat fordít évente karitatív célokra Vásárhelyen a Villeroy & Boch

Az adományozás vált közéleti témává a napokban Vásárhelyen. Utánanéztünk és kérdeztünk, végül is ki mennyivel segíti a rászorulókat.

A Promenad24 és a Délmagyarországban a térség országgyűlési képviselője is arra célzott, hogy Hódmezővásárhely legnagyobb vállalata nem volt hajlandó támogatni a politikus által alapított Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítványt, amely fejenként 10 ezer forintos utalványt ad a város első osztályos diákjainak, illetve 12 éves korig, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos gyermeknek. A bíróság oldalán elérhető 2021 július elsejei közzététel szerint az alapító Lázár János 2 millió forintot bocsátott a szervezet rendelkezésére.

Legutóbb a Villeroy & Boch arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a cég részére a Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítványtól nem érkezett támogatással kapcsolatos megkeresés. 

Lapunk ezek után arra is kíváncsi volt, a vállalat milyen karitatív tevékenységet folytat a térségben.

– A Villeroy & Boch Magyarország Kft. évente több millió forintot költ különféle támogatásokra – válaszolt érdeklődésünkre Fehér Erzsébet, a cég kommunikációs vezetője. – A felajánlások egy része a saját munkavállalók segítését jelenti rendkívüli helyzetek esetén, amely egy erre a célra létrehozott alapítványon keresztül történik. A másik része az Igazgatóság korábbi döntése alapján Hódmezővásárhely és környékére terjed ki, kizárólag szociális célokra fókuszálva. A támogatások kedvezményes, vagy térítésmentes kerámia termék átadása, illetve pénzügyi támogatás formájában történnek, annak függvényében, hogy mire vonatkozóan érkezik a megkeresés, illetve mi az, amit a támogatandó szervezet fel tud használni. Így támogatjuk a térség óvodáinak, iskoláinak vizesblokk felújításait, illetve szociális céljait: így például elesett családok gyerekeinek nyári étkezését és különféle alapítványok segélyezését. A támogatások közül a saját költségen történő helyi óvodai vizesblokkok felújítása a leglátványosabb, ahogy azt már korábban is nyilatkoztuk, ezekben az esetekben a cég szorosan együttműködik az önkormányzat vezetésével, hogy minél inkább a megfelelő intézmény kerüljön kiválasztásra. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. az eredményeinek figyelembe vételével igyekszik évről-évre a támogatásra szánt keretet növelni változatlan kritériumok mellett.

– Konkrét alapítványokat, iskolákat, más intézményeket nem kívánunk külön megnevezni, de a sajtó élénk érdeklődésére tekintettel a református óvoda első mosdójának a felújítására szánt támogatás összegét az átadáskor nyilvánosságra fogjuk hozni – tette hozzá Fehér Erzsébet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!