Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyolc testvérváros delegációja ünnepelt Vásárhelyen

Az augusztus 20-i programsorozatra soha nem látott létszámban érkeztek testvérvárosi küldöttségek a városba.

A vendégeket név szerint mutatta be a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata. Eszerint Lengyelországból, Zgierz városából Robert Chocholski első titkár (ami hasonló pozíció az itteni alpolgármesterével) és Grażyna Mela pénzügyi vezető jött el. A litvániai Kelmė városát Neringa Bagdonaviciene és Dalia Balciuniene önkormányzati képviselők, Dainius Popovas, a kelméi közművek igazgatója és Vilmantas Kizis, nemzetközi referens képviselte. Ulm városából Martin Bendel, a város első alpolgármestere látogatott meg minket.

Bruckneudorfot Gerhard Dreiszker polgármester, valamint Gerold Eder alpolgármester képviselte. Ők nem csak a szokásos protokoll-ajándékot hozták a városvezetésnek, hanem adományt is hoztak a Petra modellprogramunknak. Tóth István referens vezette körbe őket a Petra program Petőfi utcai telephelyén és számolt be a program részleteiről.

Fotó: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata

Tordáról Nagyosi-Szabó Csilla, a Testvérvárosi Egyesület elnöke vett részt az augusztus 20-i rendezvényeinken. Zentát Homolya Ákos tanácstag képviselte. Torontálvásárhelyről háromtagú delegáció érkezett: Lazicski Szteván tanácselnök, Juhász Sándor tanácstag és Berkán János tanácsadó.

Az egyetlen, élő magyar testvérvárosi kapcsolatunkat Bajával fontuk szorosabbra, ahonnan Nyirati Klára polgármester, Búcsú Lajos média referens és Preininger Rozália önkormányzati képviselő érkezett – adta hírül a gyorshír szolgálat.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!