Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Még ősszel megkezdődhet a Szent Antal utca átépítése

Kiírta a közbeszerzést a hódmezővásárhelyi önkormányzat, a nyertesnek fél éve lesz a munkálatok elvégzésére.

Több színű út- és járdaburkolat, több zöldfelület és a közlekedők számára megtört vonalvezetés jellemzi majd a felújított Szent Antal utcát. Az önkormányzat a napokban tette közzé a felhívást a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

A terveket kidolgozó Fonay Tibor korábban lapunknak elárulta, a megújulás vezérelve az volt, hogy a jelenlegi meglehetősen sivár utcából minőségi burkolatokat felhasználva, minél több növényt ültetve, egy az átalakuló belváros színvonalának megfelelő, kicsit sétáló utcára emlékeztető környezet kerüljön kialakításra. Fontos szempont volt a közlekedésbiztonság növelése. A környéken több iskola működik, időszakosan sok gyalogossal, leginkább gyerekekkel. A jelenlegi út nyomvonala egyenes, így a járművek relatív nagy sebességgel tudnak közlekedni. Emiatt változó oldali parkolók lesznek, így megtörve az egyenes vonalvezetést. 

A kiírás szerint egyebek mellett páfrányfenyőt, madárbirset, hortenziát, örökzöld orbáncfűt, vörös levelű hólyagvesszőt, különféle rózsákat, gyöngyvesszőt és borókát is ültetni fognak az utcába.

Az árajánlatokat szeptember 23-ig lehet benyújtani, a munkákat elnyerő vállalkozásnak hat hónapja lesz a megvalósításra.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!