Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Grezsa István: a magyar óvodákba járó gyermekek unokái is magyarul fognak álmodni

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos ma a felvidéki Perbetén járt, ahol átadta a helyi Református Egyházközségnek a program keretében felújított óvodát és bölcsődét.

,,Az emberi természetbe van kódolva az, hogy az ember jelet hagyjon maga mögött, s mi akkor hagyunk igazán jelet magunk mögött, ha majd az ezekbe az óvodákba járó gyermekek gyermekei és azok gyermekei is magyarul fognak álmodni”

– emelte ki beszédében Grezsa István.

Hozzáfűzte: így tudjuk követni a Szent István-i államalapításkor ünnepelt eleinket, akik ezer éven át megőrizték Magyarországot és a magyarságot. Felidézte: az államalapítás ünnepén Budapesten rendezett tűzijáték végén kirajzolódott egy kereszt, ez pedig olyan útjelző volt, amely a – Lengyelországgal együtt 55 milliós – kelet európai népességnek egyaránt mutatja az utat.

A Perbetén átadott intézmény két óvodai és egy bölcsődei csoportnak, összesen mintegy 52 magyar gyermeknek tud kiemelkedő színvonalú elhelyezési és oktatási lehetőséget biztosítani már szeptembertől. A közel 745 négyzetméteres intézmény Nagy Béla nyugállományba vonult lelkipásztor által adományozott telken jött létre, megépítését 352 millió forinttal segítette a magyar kormány.

A délután folyamán Grezsa István még egy másik, teljesen új óvodát is átadott a Felvidéken, Vágfarkasdon. Ott egy részben vásárolt, részben egyházi tulajdonú telken épült meg a több mint 50 gyermek befogadására alkalmas intézmény, amely a magyar kormány 335 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!