Fantasztikus borokat lehet kóstolni a hosszú hétvégén Vásárhelyen

383

Hódmezővásárhely ismét új tájegységekkel várja a borszerető közönséget. Évről-évre az a cél, hogy a látogatók megismerjék a történelmi borvidékeinket.

Az idei évi felfedezett az Illés Borház, a Tolnai borvidék Völgység régiójából érkezik, valamint a vásárhelyiek nagy örömére a Frisch Pincét Villányból újra köszönthetjük városban. Minőségi borokat kóstolhatnak a hűséges, többi nagy borászattól, úgymint Koch Borászat, Tringa Pince, Mezei Szőlőbirtok, Gedeon Pince, Eifert Borház, Polgár Pince, Katona Borház, Homoki Pincészet, Fehérváry-Gál Pince, Naár Pince, Mörk Pincészet és a hazai borvidéket képviselő Balog Árpádtól.

A fantasztikus borokat végig is lehet kóstolni a hosszú hétvégén, a Kossuth téren és a Rapcsák András sétálóutcán elhelyezett árusok között megtalálhatják a kínálatot. Az idei borverseny sem maradhat el, amely során kiválasztják az idei évre Hódmezővásárhely borát. A verseny elnöke Frittmann JánosLevezető elnök: Kisari IstvánA szakmai szűri tagjai:Balog ÁrpádDávid DánielCsiszér LászlóEifert JánosGál AttilaIllés PálKiss AttilaKoch CsabaKnábel LászlóRiczu TamásRadó IstvánTakács FerencÉs mint minden évben, idén is lesz társadalmi zsűri, akik borszerető, nem szakmabeli emberek.A borpiacot a hagyománnyá vált borlovagok vonulása kezdi, augusztus 20-án, pénteken, 18 órakor a városháza elől indulnak, majd a BFMK előtti kisszínpadig vonulnak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kisszínpadon pedig hivatalosan is megnyitják a Borpiacot. A verseny nyertes borát másnap, 20-én délután 18 órakor hirdetik ki. A borversenyen több kategóriában is hirdetnek nyerteseket.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!