Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Faramuci

Petícióval szeretnék elmozdítani tisztségéből Hódmezővásárhely polgármesterét, mert az aláírók szerint méltatlanná vált a városvezetői szerepre, de fura mód leggyorsabban azzal tudnák kiütni őt a nyeregből, ha rá szavaznának.

Faramuci helyzet állt elő Vásárhelyen.

Bizonyára nincs olyan település Magyarországon, ahol minden ottani lakó elégedett lenne a helyi önkormányzat irányítójával, és ez jól van így, mert szükség van kritikára, ellenjavaslatokra, szembesítésre, a mindenkori vezetés számonkérésére.

Az augusztus 12-én közzétett petíció szerint Hódmezővásárhely polgármestere méltatlan a tisztség betöltésére. Ezidáig 375-en írták alá, ami nem kevés, ugyanakkor töredéke annak, mint ahányan nem őrá szavaztak 2019-ben az önkormányzati választáson, ahhoz képest pedig még inkább szerény mutató, mint amennyien támogatták őt két évvel ezelőtt.

Mindettől független természetesen nem lebecsülendő azok aránya, akik úgy érzik, elegük van már abból, hogy lassan annyiszor hazugozza, tolvajozza le a Fideszt, és minősíti minősíthetetlen hangnemben a térség országgyűlési képviselőjét, mint amennyiszer a kormányoldal támadja Brüsszelt, kritikán aluli szinten sorosozza, kommunistázza a különvéleménnyel megnyilatkozókat. Sokaknak nem tetszhet, hogy a polgármester Orbán Viktor híveit, a hatalommal nem, csak meggyőződéssel bíró átlagfideszeseket is belekeveri mondandójába, ám épp úgy vannak berzenkedők jó néhányan, akik szerint alaptalan rágalomhadjárat folyik a városvezető ellen pusztán azért, mert a maga módján kiáll vélt vagy valós igazáért, városáért, és a politikában szerzett szűk 4 évnyi tapasztalattal megmérettetné magát miniszterelnök- meg országgyűlési képviselőjelöltként. Mindkét oldalnak vannak megalapozott fogódzkodói, ám ebben az országban a petíciók pont olyan súlytalanok, mint a konzultációk.

Szóval a jelenlegi helyzet attól annyira nyakatekert Vásárhelyen, hogy a távozását remélő, a petícióban megfogalmazottakkal azonosuló választópolgárok leginkább akkor tudják bő féléven belül elérni céljukat, ha az őszi elő- és a tavaszi parlamenti választáson is a jelenlegi polgármesterre adják a voksukat, hiszen ha ellenszenvük célszemélye bejut a parlamentbe, ez esetben honatyai és településvezetői megbízatást nem lehet egyszerre ellátni, az egyikről le kell mondania.

Bárki lenne is az utód, mindenkinek ő és munkássága sem fog tetszeni. Így aztán a közélet tekervényes útjait újrarajzolná a magyar valóság, s megint felbukkanna egy gordiuszi csomó.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!