Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kosárszövetség: a 12 évesnél idősebb gyerekeket beoltják, vagy tesztelik, másképp nem játszhatnak

A 12 évesnél idősebb korosztályoknál a pályára lépés feltétele lesz a mérkőzések előtt 48 órán belül készült negatív antigén, vagy 72 órán belül készült negatív PCR teszt. Ez alól az érvényes oltási igazolás, vagy a védettségi igazolás mentesíti az érintett sportolót – közölte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

Az MKSZ indoklásában azt írja, ezt az intézkedést a veszélyeztetett játékosok védelme, valamint a sportág versenyrendszerének biztonságos fenntartása érdekében hozták. ,,Több virológus szakember is elmondta, ősszel a koronavírus járványnak egy újabb hulláma éri el hazánkat. Ezt a hullámot egy, az eddigieknél jelentősen fertőzőbb mutáció okozza, mely az eddigi tapasztalatok szerint elsősorban a be nem oltottaknál, illetve a fiataloknál okozhat megbetegedést. Tekintettel arra , hogy a 12 évnél idősebb korosztályoknak már lehetőségük nyílik a védettség megszerzésére és az állandó tesztelési kötelezettség alóli mentesülésre az oltásoknak köszönhetően, illetve mivel a kosárlabda sportág egyik legnagyobb értékét jelenti a nézők jelenléte, ezen versenyrendszerek vonatkozásában nézők részvételével indulhatnak el az új szezon mérkőzései.” – fogalmaztak.

A szövetség felhívja a figyelmet, hogy augusztus 31. és szeptember 2. között az ország összes iskolájában ingyenesen megkaphatják a védőoltást a 12 évesnél idősebb diákok.

Itthon a 12–15 évesek június 10. óta regisztrálhatnak az oltásra szülői hozzájárulással. Július 23-ig 60 ezer oltást adtak be ebben a korosztályban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!