Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hamarosan nyit a retró múzeum

Augusztus 19.-én, 17 órakor nyitják meg a retró kiállítást az Emlékpontban. Márki-Zay Péter polgármester és Dr. habil. Miklós Péter, az intézmény szakmai tanácsadója tartott ma beszámolót az előkészületekről.

A polgármester röviden ismertette, a tárlat az ’50-es évektől a ’80-as évekig mutatja be Hódmezővásárhelyre és az országra jellemző lakótereket. Elárulta, amikor Amerikából hazajött, akkor már többeket megkeresett az ötlettel, a helyszín pedig adta magát, hiszen az Emlékpont ezt a korszakot mutatja be.

Fotó: Vásárhelyi Médiacentrum

A tárlat hivatalos neve ,,Hétköznapok Vásárhelyen az államszocializmus korában„. Miklós Péter felhívta rá a figyelmet, az ’50-es évek világa után a ’80-as évek felé a lakóterek is másképpen funkcionáltak. A koncepció az volt, hogy a kiállítás interaktív legyen, így például meg lehet érinteni a tárgyakat; ki lehet majd próbálni a hagyományos, vezetékes telefonokat; a régi tévé pedig életre fog kelni.

Az Emlékpont munkatársai igyekeztek arra törekedni, hogy vásárhelyi termékek legyenek, így például porcelánok, vagy pedig vásárhelyiek által használt eszközök: sakk-készlet, diavetítő, tárolók. Ez úgy valósult megy, hogy sokan ajánlottak fel tárgyakat és facebook csoport is alakult.

A kiállítást a vásárhelyiek Városkártyával ingyenesen látogathatják.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!