Akár 17 évig is szólhat a szentesi Karc FM Vásárhely környékén

Döntött a Médiatanács: a KESMA-hoz tartozó Karc FM nyerte a szentesi 104,3 MHz-re vonatkozó frekvenciapályázatot.

A Karc FM-et működtető cég ezúttal is verseny nélkül jutott 10+7 évre frekvenciajogosultsághoz. Az egyedüli pályázóként elnyert jogosultságok 10 évre szólnak, de az további 7 évre meghosszabbítható a törvény szerinti feltételek fennállása esetén, így akár közel két évtizeden át szólhat majd a kormányközeli rádió a szentesi 104,3 MHz-en, amelynek becsült elvi ellátottsága 8-19 kilométeres vételkörzetben 63 ezer fő.  A nyertesnek évente nettó 1 millió 765 ezer forint frekvenciadíjat kell fizetnie.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő – az öt évvel ezelőtt budapesti vételkörzetű rádiót elindító – Karc FM Média Kft. – amelynek ügyvezetője Gajdics Ottó – egyedüli pályázóként ugyancsak elnyerte a nemrég meghirdetett békéscsabai, a szolnoki frekvenciákat, ezzel sikerült lefednie a teljes Dél-Alföldet.

Ezek a helyi adók – hasonlóan több másik vidéki frekvenciához, amelyek használatát korábban már elnyerte a Karc FM Média Kft. – várhatóan közös hálózatba kapcsolódnak a budapesti vagy nyíregyházi Karc FM-mel, ami azt jelenti, hogy a műsoridejük nagy részében azonos műsort fognak sugározni a helyi hírek mellett.

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!