Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Össze-vissza mérik a közvéleménykutatók Márki-Zayt és a többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltet

Igen nagy szórással mérik közvéleménykutatók az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek támogatottságát: a kizárólag adományokból kampányoló Márki-Zay Péter népszerűségi mutatói néhol kimutathatatlanok, másutt 9 százalék körül járnak.

Az ATV megbízásából a Pulzus Kutató Intézet készített 1000 fő megkérdezésével július végén kutatást. Ebből az derült ki, hogy Dobrev Klárát és Karácsony Gergelyt egyaránt 19-19 százalék tartja alkalmasnak, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legyen. Kettőjük után a sorrend: Jakab Péter (14 százalék), Márki-Zay Péter (9 százalék), Pálinkás József (4 százalék), Fekete-Győr András (3 százalék). A megkérdezettek 32 százaléka nem tudta vagy nem válaszolt a kérdésre.

Az ellenzéki pártok támogatói körében tisztább az állás: Dobrev Klárát 32, Karácsony Gergelyt 27 százalék, Jakab Pétert 16 százalék, Márki-Zay Pétert 15 százalék, Fekete-Győr Andrást 6 százalék, Pálinkás Józsefet 3 százalék találja alkalmasnak. A megkérdezettek 1 százaléka nem tudta vagy nem válaszolt a kérdésre.

A vizsgálat részleteiből az is kiolvasható, az ellenzéki szavazók és inkább férfiak körében népszerűbb a vásárhelyi polgármester, aki május óta 3 százalékkal növelte támogatottságát

Nemrég a Závecz Research és az IDEA Intézet közös közvélemény-kutatása azt hozta ki, hogy Jakab Péter (28 százalék) vezeti az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek támogatottsági versenyét, szorosan mögötte Dobrev Klára (27 százalék) következik. Utánuk a sorrend: Karácsony Gergely (24 százalék), Fekete-Győr András (12 százalék), Márki-Zay Péter és Pálinkás József (öt százalék alatt vannak).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!