Alkotmány 2022 – Konferenciát rendeznek az új nemzeti alkotmányról

84

Alkotmány 2022 címmel konferenciát szervez csütörtökön a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Ki kell mondani, hogy a Szájer-féle alaptörvény közjogilag érvénytelen, és egy népszavazással szentesített új alkotmányt kell elfogadnunk – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a tanácskozáshoz kapcsolódóan. A konferencián részt vesz Vörös Imre volt alkotmánybíró, Róna Péter jogász-közgazdász és Fleck Zoltán jogász-szociológus.

A mostani alaptörvény közjogilag érvénytelen. Ráadásul a Szájer-féle dokumentumot népszavazás sem hagyta jóvá. Talán ez lehet az oka, hogy még Orbán Viktor és a Fidesz sem tartja be az alaptörvényben foglaltakat, amely tiltja a kizárólagos hatalomgyakorlásra való törekvést – mondta Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje kiemelte: az alaptörvény érvénytelenségének kimondását követően lehet megszüntetni azokat a kétharmados törvényeket, amelyek legfőbb célja a fideszesek bebetonozása a hatalomba. Így lehet törvényesen is lecserélni a legfőbb ügyészt, feloszlatni a médiatanácsot és visszaszerezni az egyetemeket a nemzet számára – tette hozzá.

- Hirdetés -

Az új alkotmánynak széles nemzeti konszenzuson kell alapulnia, és népszavazással kell szentesíteni azt – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

Az Alkotmány 2022 konferenciát csütörtökön este hat órától rendezik meg a H13 központban.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!