Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Olimpia: sikeresen kezdődött, sikeresen folytatódott a keddi nap magyar szempontból

Magyar idő szerint délután időbeli sorrendben egy döntős helyezés, egy négy közé jutás, egy újabb olimpiai arany, valamint egy ötödik hely jutott a magyaroknak.

A magyar női vízilabda válogatott az első és az utolsó negyedben tudott ellenfele, Hollandia fölé kerekedni minimálisan a torna negyedöntőjében, és nyert 14-11-re, így bejutott az elődöntőbe, ahol Spanyolországgal fog játszani. Az elődöntős ellenfél nehéz dió lesz, hiszen világbajnoki Európa-bajnokok. Bár ezen a tornán épp Hollandia már legyőzte őket.

Taktikus bírkózással győzte le a 77 kilogrammosok döntőjében Lőrincz Tamás kirgíz ellenfelét, 2-1 arányban. A különbség egy szőnyegről kitolás/lelépés volt, amiért 1 pontot kapott Lőrincz, aki a londoni ezüstérme után lett Tokióban aranyérmes. Ezzel a 2004-es athéni játékok után van ismét aranyérmese a magyar bírkózásnak.

Ahol követheti testvére, Lőrincz Viktor holnap, ugyanis bejutott a döntőbe, miután az elődöntő második menetében megfordította az egyiptomi ellenfele elleni mérkőzést a kötöttfogású 87 kg-os súlycsoportban.

Ugyancsak a bírkózócsarnokban Szőke Alexnek nem sikerült bronzérmet szereznie, miután a bronzmeccsen technikai különbséggel kikapott lengyel ellenfelétől, így 5. lett.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!