Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Figyelmetlen volt a traktorral – halálos közúti baleset okozása miatt áll bíróság elé

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2019 őszén gabonaszállítás közben okozott halálos közúti balesetet, írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019. október 5. napján gabonát szállított Székkutas külterületén az általa vezetett traktorral és az ahhoz csatolt pótkocsival. A vádlott 11 óra körül a kellő körültekintést és az elsőbbségadási kötelezettséget elmulasztva egy Orosháza felé közlekedő személygépkocsi elé kanyarodott, amelyben két felnőtt és egy gyermek utazott. A személygépkocsit vezető sértett próbált vészfékezni és balra kormányozni, azonban az ütközést nem tudta elkerülni. Az ütközés következtében a pótkocsi felborult, hátsó tengelye leszakadt, míg a személygépkocsi ütközött egy szemből közlekedő autóval is, majd ezt követően a tetején többször átfordulva, egy kerítésnek is ütközve a vizesárokban állt meg.

A balesetben megrongálódott a harmadik személygépkocsi is, míg a személyautót vezető sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, a kiskorú utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, míg felnőtt utasa olyan súlyos koponya és egyéb sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen azonnal meghalt.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétéségével vádolja, bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!