Olimpia: továbbjutottak női kézilabdázóink, egy érem és egy éremesély bírkózásban

129

Porából feltámadva, igaz egy tartalékos svéd válogatott ellen, de megragadva az esélyt, aratott győzelmet a magyar női kézilabda válogatott a tokiói olimpia csoportkörének utolsó fordulójában. Ez pedig továbbjutást ért. Lőrincz Tamás kötöttfogású bírkózásban Rio után ismét döntőt vívhat holnap, míg Szőke Alex vígaszágon szerezhet bronzérmet.

3 mérkőzés után senki sem gondolta volna, hogy a magyar női kézilabda válogatott továbbjuthat, de a spanyolok elleni 2 nappal ezelőtti siker utat nyitott a továbbjutás felé. Ehhez először az kellett, hogy ne legyen döntetlen a francia-brazil meccs, míg az Orosz csapat verje meg Spanyolországot. Mivel mindkettő teljesült, a magyaroknak már “csak” le kellett győznie a már biztos csoportelső, és éppen ezért tartalékos Svédországot. Ez pedig egy rendkívül taktikus játékkal sikerült is.A magyarok a 15-15-ös félidőt követően egy 6-0-ás rohammal elzúgtak a skandinávok mellett, akik már nem tudtak visszajönni.

Magyarország–Svédország 26-23 (15-15)
gólok: Márton 4, Háfra 4, Lukács 4, Klujber 4/2, Szöllősi-Zácsik 4/1, Vámos 3, Tomori 2, Helembai 1, illetve Carlson 5, Hagman 5, Roberts 4, Hansson 3, Westberg 3/3, Strömberg 1, Dano 1, Thorleifsdottir 1

- Hirdetés -

A mai nap, magyar szempontból másik legfontosabb versenyeire a bírkózócsarnokban került sor.

Először a férfi 97 kilós súlycsoportban voltunk érdekeltek, ám a legjobb 8 között Szőke Alex kikapott az orosz Musza Jevlojevtől. Mivel azonban az orosz bejutott a döntőbe, egy lengyel riválist verve, ezért Alex a vígaszágon még bírkózhat a bronzéremért.

A nap másik magyar érdekeltsége Lőrincz Tamás volt a 77 kilogrammos súlycsoportban. Egyből a legjobb 8 közé jutott, mert a nyolcaddöntős marokkói ellenfele nem állt ki ellene, majd egy hazai versenyzőt gyűrt le 7-3 arányban, hogy utána az elődöntőben az iráni Mohammedali Geraeijal-t győzze le egy szoros mérkőzésen, de teljesen megérdemelten 6-5-re. Lőrincz holnap a döntőben a kirgiz Akzol Mahmudovval mérkőzik, a rioi ezüstérem után ismét az aranyéremért. Lőrincz az olimpia után visszavonul.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!