Magyar Kétfarkú Kutya Párt: a negatív kampányok helyett az eddig elért eredményekre helyezik a hangsúlyt – interjú Kovács Gergellyel, a párt elnökével

779

Passzivista találkozót tartott szombat délután Hódmezővásárhelyen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amelyen jelen volt Kovács Gergely elnök is. Az eseményen padokat festettek, és megbeszélték a legfontosabb tennivalókat, amelyek közül a több évtizedes játszóterek állapotának rendbehozatala emelhető ki. A körzetben tervezik egyéni képviselőjelölt elindítását is. Kovács tudja, hogy a választásokkal kapcsolatban nem egyezik a véleményük az ellenzékkel és Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter polgármesterrel sem. Hogy mi ennek az oka? Arról is beszélt a Hódpressnek adott interjúban, mint ahogy arról is, ők mire fogják a hangsúlyt helyezni a népszavazási és a jövő évi választási kapcsán.

Hódmezővásárhelyen vagytok, mi az első benyomásod, mi az amit a kétfarkú kutyák megváltoztatnának?

Itt van mindjárt a tram-train problémája. Szerintünk tűrhetetlen, hogy ez a jármű a földön halad, mi szeretnénk ha űreszköz lehetne. Szép dolog Hódmezővásárhelyet összekötni Szegeddel, de mi lesz a Plútóval, a Marssal vagy a Szíriusszal, őket nagyon elhanyagolták. Ám van néhány olyan játszótér amit rendbe kellene rakni, ezzel is próbálkozunk. Ezen kívül mindent megígérünk, reméljük elhiszik az emberek és akkor ránk fognak szavazni.

- Hirdetés -

Szerettünk volna a vasútállomásnál egy kígyót készíteni a korábban ott elhelyezett gumikból, de bár a projekt táblán ott voltak, a valóságban már nem. Ezt a kérdést mindenképpen a közbeszerzési hatóság és az OLAF elé visszük majd. 

Milyen lenne Hódmezővásárhely, ha a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetné?

Közelebb vinnénk Szegedhez olyan 10-20 kilométerrel. Ez a tram-train tekintetében is óriási időnyereség lenne. De nemcsak Szeged, hanem Budapest felé is szeretnénk közelebb hozni Hódmezővásárhelyet. Ez ellentmondásnak tűnik, de úgy gondolom, hogy bár a második legnagyobb területű magyar városról beszélünk, de ez még mindig nem elég. Szeretnénk a parkolóőrökből egy hadsereget verbuválni, így biztosan tudna még Hódmezővásárhely területet szerezni, és a legnagyobb város lehetne Magyarországon. Ennek ellenére nagyon örülök hogy a legutóbbi itteni passzivista találkozónknál lényegesen többen jöttek el most, így a padok mindenféle ábrákkal való festését meg tudtuk oldani.

Az előválasztási küzdelmekbe az MKKP nem száll be. Éppen itt, Hódmezővásárhelyen, van egy olyan polgármester aki hozzátok hasonlóan kritikával illeti az előválasztásnak a menetét, a háttéralkukat,  a pártok közötti megegyezéseket. Viszont azt is mondja Márki-Zay Péter, hogy aki most nem lép be a közös előválasztási kampányba, az a kormányváltást veszélyezteti. Mi a meglátásotok most az előválasztással kapcsolatban?

A Magyar Kétfarkú Kutya Párton kívül azért sok minden más is veszélyezteti a kormányváltás lehetőségét, például az, hogy milyen az MSZP vagy hogy milyen a Jobbik. Hány évet töltött azzal az utóbbi párt, hogy, a Fidesszel egy időben, de talán még őket is megelőzve, gyűlölettel töltse meg ezt az országot. Amit a Fidesz meglovagolt az elmúlt 10 évben, hogy épp melyik csoportot kell utálni, annak bőven a Jobbik ágyazott meg, a Magyar Gárdával, a cigányozással, a zsidózással, a melegezéssel.

Mi Márki-Zay Péterrel beszélő viszonyban vagyunk, építettünk közösen játszóteret Váráhelyen, de az ő beleegyezésével idekerült egy buszmegállónk is, épp az, amit Felcsútról kellett elhoznunk, mert ott nem örültek neki. Pár hónappal ezelőtt viszont felhívott engem, és mondta, hogy akkor mi, mivel most külön indulunk, ellenfelek vagyunk, annak tekint minket, valóban azért, ami a kérdésedben is szerepelt.

Az előválasztást roppant egyszerűen meg lehetne oldani, kétfordulósan, minden jelölt esetében, akkor nem kellett volna senkinek visszalépkedni. Elgondolkodtunk mi is, hogy elinduljunk, de amikor megláttuk azokat a feltételeket, amiket támasztottak a pártok a részvételért cserébe, akkor kihátráltunk. Az egyik feltétel, ami nem tetszett, az volt, hogy aki nyeri az előválasztást, az a 6 párt közös jelöltje lesz. Tehát ha mondjuk én nyertem volna, akkor ott lett volna a 6 párt logója, de a kutyapárté nem. A másik, hogy előre kellett volna jeleznem, mely frakcióba kívánok beülni. De ugye megint csak nem lehetett volna az MKKP-ba beülni. Ez így nem megy.

Másrészt viszont, bármennyire is rossz a véleményem a jelenlegi ellenzékről, az is biztos, hogy a jelenlegi kormány helyett valami másnak kell jönnie, mert nagyon sok kárt tett a Fidesz-KDNP ennek az országnak. Nem is csak a gazdasági dolgokra gondolok, vagy a korrupcióra, mert annak a pontos mértékét nyilván nehéz megmondani. De amilyen hangulatot teremtettek ebben Magyarországon, az tűrhetetlen. A Fidesz 10 éve azt fedezte fel, hogy ugye amint telnek az évek, az emberek,törvényszerűen egyre kevésbé szeretik a kormányt. Erre ők folyamatosan ellenségképeket kreáltak, akiket helyettük lehet utálni. Sajnos a politikában nagyon sok polgár nem valamiért politizál, hanem valaki ellen. Ez ad nekik adrenalint, ezért kommentelnek. Az elején még az az igazság, hogy elgondolkodtam, lehet, hogy igazuk van, amikor az IMF-fel, vagy nagyobb cégekkel ment szembe a kormány. De utána jött mindenki más is: a bevándorlók, a hajléktalanok, a szegények, a melegek. A mostani kormányzati kommunikáció pedig ebben ki is merül.

Annak idején úgy nézett ki egy választási kampány, hogy mindenki ígért mindent. Ezért kezdtük el mi is az MKKP-val, és lettek az ingyen sör és örök élet szlogenjeink. Manapság viszont eldurvultak a kampányok, és már ne azért szavazz rám, mert én jobb vagyok, hanem mert ő nagyon rossz. Ha lenne 4-5 nagyobb politikai erő, akkor nem lehetne azzal nyerni, hogy utáld őt, mert vannak mások. Viszont ugye most van két nagyobb erő, mindkettőnél az a helyzet, hogy utáld őt, szavazz rám! A Fidesznél ez a kampány megy 10 éve, de az ellenzék ezt átveszi. Például mindenki elszámoltatást ígér, amin én csak nevetek, elnézve az elmúlt 30 évet. Ráadásul vegyük Mészáros Lőrincet meg a cégeit: tulajdonképpen ők szabályos közbeszerzéseket nyertek. Hol lehet rajtuk fogást találni?

De azért részt veszünk úgy az előválasztásban, hogy támogatjuk Hadházy Ákost.

A jövő évi választások előtt lesz még, minimum 1 népszavazás. Milyen stratégiát fog követni ezen az MKKP?

Ismerve a hatóságokat én azt mondom, hogy pontosan egy népszavazás lesz, nincs kétségem. A mi véleményünk változatlan a kvótanépszavazáshoz képest, el kell menni, és ha protestálni akarunk, akkor érvénytelen szavazatot kell leadnunk, Az ellenzék azt mondta akkor is, most is, hogy bojkottálják a szavazást, de akkor nem lehet tudni annak az okát, hogy nem megy el a szavazó. Elfelejtette, berúgott előző nap, nem tudni. De ha elmegy, és mondjuk beikszeli mindkét választ, akkor látszik, hogy érdekli az embereket, és esetleg azt akarják kifejezni az érvénytelen szavazatukkal, hogy ezek nem kérdések, nem fontos kérdések, és ez is csak az ellenségkép keresésre megy. Nyilván minden pontnél 95% fölött lesz az eredmény, miközben nem létező problémákról szavazunk. Épp mondta nekem egy tanárnő, hogy mennyire sajnálja, mert eddig még mindig lehetséges volt, hogy levágja a fiúk kukiját, meg a lányok mellét, és mindig tudtak az oviban a nemváltó műtéteket csinálni, de mostantól nem lehet.

Nyilván nevetséges az egész, mint anno a bevándorlásról. Ott mindenki tudta, hogy ezek az emberek nem ide jöttek, elég lett volna csak a határra kiírni az átlagfizetéseket. Persze ezeket az embereket egy ideig jól feltorlaszolták a Keletiben, és így lehetett őket mutogatni, miközben olyan helyeken rettegtek a bevándorlóktól a legjobban, amerre aztán biztosan nem jártak. Az én közvetlen környezetemben is volt ilyen. Az már egy másik kérdés, hogy az egy valid kérdés, hogy egy svéd vagy egy berlini mit gondol a bevándorlásról, ők célország. Magyarországon erről nincs értelme beszélni. Hiába utálják őket nagyon a magyarok (bárki utálná, akiknek az országában ekkora összegeket költenének az ellenük való hergelésre, nem a magyarok a gonoszak), nem tudnak ellenük fellépni, mert nincs ki ellen. De nem gondoltam volna, hogy ez ennyire átmegy, évekig. Őszintén hittem, hogy majd kifullad, mert látják az emberek, hogy ez nem valós gond. De nem, sajnos működik.

A népszavazás után jön a választás. Mi lesz a párt legfőbb üzenete illetve, utalva egy korábbi válaszodra, ahol azt mondtad, hogy a jelenlegi rendszer eléggé két pólusú, lehet az MKKP egy harmadik pólus?

A fő üzenetünk valóban az, hogy aki megunta, hogy a szavazás csak a kisebbik rpossz választásáról szól, és bírnak minket, akkor azoknak várjuk a szavazatát. A mostani kampány azonban komolyabb lesz, mint a korábbiak, mert szeretnénk majd azt elmondani, miket csináltunk eddig. Az önkormányzatokban még nem sok helyen vagyunk. Döme Zsuzsanna (Suzi) alpolgármester Ferencvárosban, én képviselő a XII. kerületben, illetve a II. kerületben Juhász Veronika próbál a helyi ellenzéki önkormányzattal együtt dolgozni. 

Nagyon sokszor ugyanis a kampányok arról szólnak, hogy mit fognak csinálni. Orosz Annáék a Momentumtól is a szomszédos XI. kerületben azzal kampányoltak, hogy majd leállítják a beépítéseket, erre most nagy erővel folynak a kerületükben a beépítések. Erre átjön hozzánk a XII. kerületbe, hogy a Pokorni Zoltán valamit ne építsen be a Lejtő utcai sporttelep kapcsán. Ez visszás. Mint ahogy azoknál is, akik 12-16-20 éve ott vannak a politikában, arról kellene beszélni, mit csinált mondjuk az MSZP az elmúlt 30 évben, az tisztább lenne. Mi azonban nem ezt az irányt követjük, hanem tényleg arról fogunk beszélni, hogy mit tettünk eddig, ez alapján ítéljenek meg. Be tudunk számolni városfelújító akcióinkról, szociális lépésekről, a kampánypénz megpályáztatásáról, környezetvédelemről. Ezeket szeretnénk elmondani, és ezzel a budapesti kerületekben háromszor annyi szavazatot kaptunk 2019-ben, mint korábban, és reméljük, itt nem állunk meg.

Fotók: MKKP

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!