Két hír egymás mellett: van amire nincs pénz, másra pedig van

170

A hírek szerint az állam 5,6 millió euróért megvásárolta a Batthyány család okleveleit, közben pedig a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt mondta, nincs 40 milliárd forint a tó vizének pótlására.

A Velencei tóval kapcsolatban Tessely Zoltán kormánybiztos arról beszélt, hogy a víz pótlására előterjesztést adtak be a kormánynak. A gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs támogatta is a javaslatot, viszont a szükséges pénzeszköz olyan nagymértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani, mondták, ugyanis a kormány a forrásokat elsődlegesen a gazdaság újraindítására szeretné fordítani, ezért halasztják a beruházást, de az előterjesztést nem utasították el. Így jelenleg nem megoldott a vízpótlás. Az elmúlt 2 évben a tó vízének 44 százaléka tűnt el.

Ezzwel párhuzamosan mai hír, hogy a magyar állam 5,6 millió euróért megvásárolta a Batthyány család okleveleit. A Bécsből visszavásárolt iratok felbecsülhetetlen értékű kulturális emlékek, az egykori Batthyány-birtokok levelezéseibe nyújtanak betekintést, és így a Magyar Királyság évszázados működésének kordokumentumai, mondta Orbán Balázs ma a Magyar Nemzeti Levéltárban. A dokumentumok 1945 után kerültek Ausztriába. Ezek tudományos igényű vizsgálatával jobban rekonstruálhatók a magyar történelem meghatározó eseményei és összefüggései- mondta Orbán.

- Hirdetés -

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!