Milliókat nyert a Miniszterelnökség keretéből az óriásplakátoló vásárhelyi egyesület

1 262

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület 2019-es képviselőjelöltje által elnökölt két szervezet is 8-8 milliós támogatásban részesült a Városi Civil Alapból, illetve az óriásplakát kampányt folytató egyesület szintén nyert 4 millió forintot. Utóbbinál Cseri Tamás ügyvezető elnök lett nemrégiben. 

Az állami Bethlen Gábor Alap közzétette a Miniszterelnökség által biztosított forrásból kiosztott civil pályázati pénzek listáját. A „Városi Civil Alap” nevű, most először kiírt felhívásra 4 milliárdos keretösszeget adott a kormány, amelyért különösebb megkötések nélkül bármilyen civil szervezet pályázhatott.

Végignéztük a 17 oldalas dokumentumot, és három hódmezővásárhelyi szervezetet találtunk a kizárólag a nyerteseket felsoroló listám. Egyaránt 8-8 millió forintot nyert a Szent István Általános Iskola tanulóinak szabadidős tevékenységeit, továbbá az odajáró hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány, illetve a Hód Úszó SE. Mindkettő szervezetet  a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 2019-es képviselőjelöltje, a fenti oktatási intézmény igazgatója, Walterné Böngyik Terézia vezeti. 

4 millió forint támogatást ítéltek meg a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesületnek, amely 2019-ben és 2020 februárjában is óriásplakátokkal folytatott “tájékoztató kampányt” a város területén. Az idézett kifejezés az egyesület cégbírósági adatbázisban nyilvánosa elérhető éves beszámolójában szerepel. Mint ahogy az is, hogy tavaly és tavalyelőtt is 18 ezer forint tagdíjbevételük volt, ehhez 2019-ben 13,5 millió, 2020-ban 3,4 millió forint támogatás érkezett. A cégbírósági dokumentumokból az is kiderül, hogy az Ádok János vezette szervezetnél 2021 májusában ügyvezető elnököt is bejegyeztek. A kétéves megbízatást Cseri Tamás kapta. 

- Hirdetés -

Makón is nyertek

Két makói nyertest is találtunk a listán. A Makói Járási Hivatalt vezető Weszely Tamás az elnöke annak a Jobb Makóért Egyesületnek, amely éppúgy 8 milliós támogatáshoz jutott, mint a Makói Polgári Nyugdíjas Egyesület.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!