Ez történt ma – július 31.

46

Mutatjuk a nap legfontosabb híreit.

4 millió forint támogatást ítéltek meg a Miniszterelnökség által biztosított Városi Civil Alapból a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesületnek, amely 2019-ben és 2020 februárjában is óriásplakátokkal folytatott “tájékoztató kampányt” a város területén. Rajtuk kívül egy vásárhelyi alapítvány és egy sportegyesület is nyert 8-8 millió forintot.

Májusban hatszor, júniusban közel kétszer annyi turista éjszakázott Hódmezővásárhelyen, mint tavaly, de az idei számok meg sem közelítik a koronavírus-járvány előtti 2019-es év mutatóit. – Nagyon hiányoznak a külföldi vendégek – nyilatkozta lapunknak az egyik hoteltulajdonos.

- Hirdetés -

Szendvicspanel termékek kutatásfejlesztésére nyert 129 millió forint támogatást az Agrippa Kft. Az építőipari cég önerőt is felhasználva összesen 192 millió forintot fordít erre a projektre.

Fedett lelátó hiányában a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapata Mórahalmon fogja lejátszani hazai bajnoki és kupamérkőzéseit. Ötven – oda-vissza 100 – kilométert kell majd utazni a HFC szurkolóinak, hogy a csapat hazai mérkőzésein drukkolhassanak.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!