Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Olimpia: ez vár ránk csütörtökön

A magyarok szempontjából rendkívül sikeres volt a szerdai nap. De mi vár a magyar szurkolókra csütörtökön?

A szerdai nap igen sikeres volt a magyar sportolók szempontjából. Nem csak Milák Kristóf aranyérmének örülhettünk, hanem a férfi kardcsapat, valamint a cselgáncsozó Tóth Krisztián is bronzérmes lett. A Milákkal egy döntőben úszó Kenderesi Tamás pedig a 4. helyet szerezte meg.

Rajtuk kívül a többi esemény is általában a vízben zajlott. Úszásban Hosszú Katinka 200 méter vegyesen a 7. lett. A szurkolói reakciók pedig a mai nap egyik legforróbb és érzelmekkel teli témáját adták. Hosszút sokan támadták, számos ember, köztük politikusok és a miniszterelnök is a védelmébe vette. Tény, Hosszú Katinkától a riói 3 olimpiai aranyát és 1 ezüstjét senki el nem veheti.

Szintén az uszodában történt, hogy férfi 100 méter gyorson Németh Nándor a 7., míg női 200 pillangón Kapás Boglárka a 3. legjobb idővel döntős. Szintén döntős, a 8. helyen, a 4×200 méteres női gyorsváltóban Magyarország. Továbbjutott továbbá a középdöntőkbe férfi 200 háton Telegdy Ádám, míg férfi 200 vegyesen 10. idővel Cseh László. Ugyanebben a számban Kós Hubert kiesett, akárcsak női 200 méteres mellúszásban Békési Eszter.

Vitorlázásban Berecz Zsombor a 3. futamban a 9., a 4. futamban a 4. helyen végzett, összesítésben pedig egy nagyon szép siker felé halad, jelenleg a 2. helyen áll.

A vízilabdás lányok második csoportmeccsükön véghezvitték azt, ami 2008 óta senkinek sem olimpiákon: legyőzték az Egyesült Államokat. Az eredmény 10-9, és ezzel a két, papíron nehezebb meccset a magyar válogatott 1 győzelemmel és 1 döntetlennel abszolválta. Bár ez a kitétel sem igaz, hiba lenne ugyanis Kína lebecsülése. A negyedik ellenfél a házigazda Japán.

Csütörtökön a férfi vízilabdások szállnak medencébe hajnalban, az ellenfél Dél-Afrika lesz. Másik csapatsportban, a női kézilabdában magyar idő szerint déli fél egykor az Orosz csapat ellen játszik Elek Gábor edző csapata. A cél az első pontok megszerzése.

Cselgáncsban a férfi 100 kg-osok között Cirjenics Miklós lép tatamira.

Vívásban, női tőrben a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed Aida összetételű csapat harcol a minél jobb eredményért.

Az uszodában a fentebb leírt versenyzőknek szoríthatunk a döntőkben és a középfutamokban. A déltől kezdődő előfutamok magyar szereplői: Késely Ajna (női 800 m gyors), Burián Katalin, Hosszú Katinka (női 200 m hát), Milák Kristóf, Szabó Szebasztián (férfi 100 pillangó), magyar váltó (mix 4×100 m vegyes váltó)

Férfi egypár evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz áll rajthoz az elődöntőben, míg sportlövészetben Major Veronika női sportpisztolyban próbál szerencsét.

Folytatódnak a vitorlázás küzdelmei: Cholnoky Sára (RS:X), Berecz Zsombor (finn) kategóriákban. Berecz tehát már egyértelműen éremesélyes.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!