Haladékot kaptak az iskolák a diákok oltásával kapcsolatos felmérésre

141

Mégsem augusztus legelején, hanem csak 16-ától kell felmérniük az iskoláknak, hogy a 12-18 éves korosztály körében ki venne fel védőoltást. Az oltásokra egyébként augusztus utolsó napjaiban, 30-31-én kerülne sor. Bár Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint legjobban szeptember elején tudnák ezt a feladatot elvégezni, de még így is jobb a módosítás, mint az eredeti, augusztus eleji dátum. A diákokat egyébként Pfizerrel oltanák.

Eredetileg augusztus első napjaiban, lényegileg a jövő héten kellett volna az iskoláknak értesíteniük a 12-18 éves diákokat, természetesen szüleiken keresztül, hogy vállalják-e, hogy beoltsák őket Pfizerrel. A felmérés időpontjának kezdetét tolták most ki augusztus 16-ra, írja az Infostart.

Horváth Péter, Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek közül minél többen felvegyék az oltást, és így biztonságosan kezdhessék meg a jelenléti oktatást. Ám jelentős nehézséget jelent ilyenkor a diákok értesítése, hiszen sokan nincsenek is otthon vagy Magyarországon, de a tanulók egyébként sem követik nyáron az iskola honlapját vagy a központi Kréta-rendszert. Ez pedig azt jelentené, hogy csekélyebb eredményt érnének el nagy energiabefektetés ellenére.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Sőt, szerinte az lett volna talán célszerűbb, ha a honlapon való alapos tájékoztatás és figyelemfelhívás mellett az augusztus 31-i és szeptember 1-jei tanévnyitó ünnepségeken a diákok személyesen jelezhették volna ezt az igényüket.

Ez egy nagyon hasznos kezdeményezés, biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly létszám lesz, akit ez érinthet. A szülők a diákokkal együtt el tudják dönteni azt, hogy mi a fontos számukra”- mondta Horváth.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!