35 millióért nyírja a füvet Makón a helyi roma önkormányzat elnökének cége

1 464

Makón a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökének és jelenlegi képviselőjének közös cége nyírhatja füvet 35 millió forintért – derül ki a közbeszerzési értesítőből. A munkát elnyerő társaság fő tevékenysége a bontás, 2019-es alapítási évben 17 milliós forgalma volt, a tavalyi évről pénzügyi beszámolót még nem nyújtottak be.

Az elmúlt két évben nem hirdetett hasonló munkát, idén viszont közbeszerzésen keresett fűnyíró vállalkozást a makói önkormányzat a közterületi zöldfelületek karbantartási feladatainak ellátására. Az április végén közölt felhívás szerint május 20-tól október végéig kívánt szerződni a település, mégpedig nettó 35 millió forint értékben. Négy ajánlat futott be, a bírálat összegzését június 11-én, az eljárás eredményét pedig július 18-án tették közzé. Utóbbi szerint a helyi Gold-PEFA Kft. nyerte a megbízást a 323 600 négyzetméternyi füves terület nyírására, amiről július elsején írták alá a megállapodást a felek. 

A versenyeztetés során nyertes társaságot 2019-ben alapították, két tulajdonosa Petrovics Attila és Farkas Tamás. Előbbi a makói roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, utóbbi pedig képviselője, a szervezet korábbi elnöke. Farkas 2021-es vagyonnyilatkozatában szerepel is ez a céges érdekeltség, Petrovics a 2019-es vagyonnyilatkozatában tüntette fel a céget. A kft. fő tevékenysége a bontás a hivatalos cégjegyzékben feltüntetett adatok szerint. Az alapítás évében 17 milliós forgalmat bonyolított, a 2020-as pénzügyi beszámoló viszont még nem elérhető az Igazságügyi Minisztérium céginformációs honlapján, holott a dokumentumokat május 31-ig kellett benyújtani. 

- Hirdetés -

Összehasonlításképpen megnéztük, a megye hasonló nagyságú városában, Szentesen mennyit fordítanak zöldterület fenntartásra. Ott – az elfogadott önkormányzati költségvetés szerint – mintegy 40 ezer négyzetméteren kell a közterületi pázsitokat gondozni, amire éves szinten bruttó 40 millió forintot költenek.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!