Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Növekedett a Mezőgazdasági Karra felvett hallgatók száma

158 magyar és 35 külföldi hallgató kezdheti meg szeptemberben a tanévet a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karán. Már nyilvánosak a 2021 őszén induló képzések felvételi ponthatárai, a vásárhelyi karra a 600-nál is több jelentkező közül mintegy 200-an jutottak be, 16 százalékkal többen mint az elmúlt évben. Nyáron még lehetőség lesz pótfelvételizni.

Dr. Mikó Edit dékán kiemelte, hogy a pandémiás időszak még inkább rávilágított a mezőgazdaság jelentőségére, az élelmiszer alapanyagok előállításának nélkülözhetetlenségére. Elmondta azt is, örül annak hogy egyre többen döntenek úgy hogy ezen a területen tanulnak tovább, az ország egyik legjobb felsőoktatási intézményében a Szegedi Tudományegyetemen.

Azt is elárulta, hogy a felvett hallgatók közül az első helyen 50%-a jelölte meg a Mezőgazdasági Kart a jelentkező fiatalok közül. Július 29. és augusztus 8. közötti időszakban még lehetőség lesz a diákoknak arra hogy bejussanak a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára, pótfelvételi eljárás keretében.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!