Norvégia külügyminisztere: más utat kell keresni, hogy támogassuk a magyar civileket

179

A magyar civil szervezeteknek szükségük van erre a pénzre, tehát meg kell próbálnunk más utakat keresni, hogy támogassuk őket – fogalmazott a Politicónak Ine Eriksen Søreide norvég külügyminiszter, melyet a hvg.hu szemlézett.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintról, mert 4 millárd felhasználásáról nem dönthetett volna. A Norvég Alap huszadáról, 4 milliárd forintról van szó, azonban a két fél az alapkezelő személyében sem tudott megegyezni.

A norvég külügyminiszter most újabb részleteket is elárult a fennakadásról. Søreide úgy fogalmazott: elképzelhetetlen lett volna, hogy a magyar kormány áthágja a nagyon szigorú szabályozást, de

- Hirdetés -

„ha a kormány nem tudja elfogadni azokat az alapelveket, amelyekben a tizennégy másik kedvezményezett országgal egyetértünk, akkor meg kell húznunk a határt”.

A magyar kormánynak arra a kommentárjára, hogy ez a pénz nekünk jár, a miniszter azt mondta: a felajánlás önkéntes, de azt látják, hogy a magyar civil szervezeteknek szükségük van erre a pénzre, „tehát meg kell próbálnunk más utakat keresni, hogy támogassuk őket”. Ez azonban nem lesz egyszerű, ahogy a magyar kormány megnehezíti a civil szervezetek működését – ismerte el.

Søreide beszélt arról is, hogy a magyar kormány politikája miatt érzett aggodalom „hónapról hónapra mélyül”, legújabban a pedofilokat a melegekkel összemosó törvény számít igazán aggasztónak.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!