Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhely 2030 Stratégia – már önök is véleményezhetnek

Ismét aktuális Hódmezővásárhely városfejlesztési stratégiájának elkészítése, ezért kezdték meg a Vásárhely 2030 Stratégia elnevezésű Integrált Területfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálatát és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) Városfejlesztési Programtervének elkészítését, amely a város 2021-2027-es tervezési időszakban megvalósítandó középtávú fejlesztési elképzeléseinek stratégiai alátámasztásához szükséges. Nem improvizáltak, hanem hosszútávú koncepciót fektetnének le, és a szabályoknak megfelelően 10 évre szóló terveket készítenének, hangsúlyozta Szabó János alpolgármester. A stratégiával kapcsolatos kérdőívet már a lakosság is kitöltheti.

A terv 7+3 évre szól, döntően Európai Uniós forrásokról van benne szó. Elsősorban a gazdaságfejlesztésre, a digitális átállásra, zöld és kulturális kérdések szerepelnek benne.

Szabó János alpolgármester azt is elmondta, hogy a lakosságot is tág körben be szeretnék bevonni. Elsőként workshopokat rendeznének civil szervezeteknek és vállalkozásoknak, Mindenki tehet javaslatot szűkebb és tágabb környezetének a kérdéseiben.

Ezek után szakértőkkel való egyeztetés után fogják nyilvánosságra hozni a terveket, így szeretnék elérni, hogy ezeket mindenki magáénak érezze.

Példákat is említett Szabó János. A digitális átállás tekintetében szeretne közelíteni az úgynevezett észt-modellhez, amely magában foglalja például a széle körű e-közigazgatást, e-ügyintézést, az e-egészségügyet, amely könnyen hozzáférhető, de a biztonságos internetes szavazásokat is. Ezekben az esetekben rövidülne a reagálási idő és az állampolgároknak így kényelmesebbé válna az életük.

A kérdőívet erre a linkre kattintva ön is kitöltheti. Ezzel párhuzamosan a stratégia kialakításában a lakosság visszajelzéseit is várják Hódmezővásárhely 2014-2020 között lezajlott fejlesztéseinek értékeléséről, a következő évekre tervezett fejlesztési elképzelések, tervek megítéléséről, valamint számítanak ötleteikre, igényeikre.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!