Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Országos Gyermek Úszóbajnokság Vásárhelyen: 500 sportoló, 400 futam, négy napon át

Megteltek a hódmezővásárhelyi uszoda lelátói, szerdán elrajtolt az LIII. Országos Gyermek Úszóbajnokság. Több mint 500 sportoló nevezett a megmérettetésre, a 13-14 év közötti fiúk és a 12-13 éves lányok négy napon át, közel 400 futamban mérkőznek meg egymással. Több vásárhelyi tehetség is rajtkőre áll az OB-n, így egyéni és csapatszámokban is szurkolhatunk a helyi versenyzőknek.

A versenysorozatnak kiemelkedő szerepe van a sportág utánpótlása szempontjából, az edzők ilyenkor gyakran fedeznek fel kiemelkedő tehetségeket a 12-14 éves korosztályban.

– Nyilván lehet látni, hiszen Egerszegi Kriszta kapcsán 14 éves korában én magam mondtam el, hogy ilyen még nem volt, ahogy ő a vízen siklik. Itt is lesznek kiemelkedő eredmények. Múlt héten is láttuk a cápa országos bajnokságon, hogy számos korosztályos csúcs dőlt meg. Most kezdődik a verseny, remélem, hogy majd itt is felfedezünk jónéhány
tehetséget – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A szombatig tartó rendezvényen csaknem 400 alkalommal szólal mert a rajtot jelző sípszó. Délelőtt előfutamokon mérik össze gyorsaságukat a fiatalok, 5 óra után pedig a döntőkbe jutottak versenyzenek egymással és az idővel. Nem csak az ifjú sportolók életében játszik nagy szerepet az országos megmérettetés, de Vásárhelynek is fontos, hogy nálunk rendezik a rangos eseményt.

– Ez az országos gyermek úszóbajnokság az utánpótlás tekintetében a legnagyobb létszámú az országban. Ez egy ékes jele annak, hogy Hódmezővásárhely még mindig benne van a magyar úszósport vérkeringésében és még mindig ilyen versenyeket tud rendezni. Erre büszkének kell lennünk – jelentette ki a VTV-nek Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője.

A szerdai versenynapon Szatmári Máté is vízbe ugrott, 100 méter mellúszásban országos 5. helyezést ért el. A következő napokban több hódmezővásárhelyi úszó is rajtkőre áll, így csapat és egyéni számokban is szurkolhatunk az érmekért.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!