Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Autópályán, autóúton szemben a forgalommal – még szerencse, hogy nem történt tragédia

Az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt, mikor forgalommal szemben hajtottak felelőtlen sofőrök, nem is akárhol, hanem a forgalmas M3-as autópályán és M0-ás autóúton, veszélybe sodorva ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is, tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút Zrt.

A megdöbbentő húzásokat a Magyar Közút kamerái rögzítették. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a társaság szakemberei nem győzik hangsúlyozni, mennyire életveszélyesek ezek a manőverek. Július 16-án, pénteken az M0-ás autóúton, 17-én, szombaton délután pedig az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán döntött úgy ismeretlen okból egy-egy sofőr, hogy nem megfelelő számukra a szabályos menetirány.

A közösségi oldalakon megjelent információk szerint az M0-áson a sofőr a középső sávban haladva állóra fékezett, majd megfordult az autóút kellős közepén és úgy haladt tovább. Az M3-ason szembehajtó sofőr pedig legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben.

Az esetekről készült videó a Magyar Közút YouTube csatornáján érhető el. A társaság az ilyen esetek elkerüléséért indított már korábban is kampányt „Tartsd az irányt” címmel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!